دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 113-103 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi A H, nazarnezhad N, Rezanezhad S, Sharifi S H. Investigating the Possibility of Producing Antibacterial Paper for Food Packaging with Rosemary (Rosmarinus Officinalis L.) Extract. FSCT 2023; 19 (133) :103-113
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65602-fa.html
قاسمی امیر حسین، نظرنژاد نورالدین، رضانژاد شقایق، شریفی سید حسن. بررسی امکان تولید کاغذ ضدباکتری جهت بسته‌بندی مواد غذایی با عصاره گیاه رزماری (Rosmarinus Officinalis L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :103-113

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65602-fa.html


1- دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، nazarnezhad91@gmail.com
3- فارغ التحصیل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (521 مشاهده)
تغییر الگوی مصرف غذا و استفاده گسترده از غذاهای بیرونی و فست فودها، از طرفی جهانی شدن تجارت غذا و حمل غذا در مسافت­های طولانی، چالش­های بزرگی را متوجه ایمنی و کیفیت غذا کرده است. یکی از مهم­ترین موارد استفاده از کاغذ در صنایع بسته بندی مواد غذایی می­باشد طوریکه بتواند مواد بسته­بندی شده را از مرحله تولید تا رسیدن به دست مشتری سالم نگه دارد. عصاره گیاهان دارویی، قابلیت ایجاد خاصیت ضد باکتریایی دارند. در این پژوهش از عصاره گیاه رزماری جهت ایجاد خاصیت ضد باکتریایی استفاده شد. استخراج عصاره گیاهی با دو روش سوکسوله و التراسونیک انجام گردید. در روش سوکسوله، از پودر خشک رزماری در دو زمان 4 و 6 ساعت و در روش التراسونیک از دو دامنه آمپلیتوت 40 و 60 برای عصاره­گیری استفاده شد. سپس کاغذها با عصاره­ تهیه شده در دو مقدار 15 و 20 درصد بر اساس وزن خشک کاغذ تیمار شدند. در نهایت بررسی ویژگی ضد باکتریایی در کاغذ مورد آزمون  با دو باکتری اشرشیاکلای و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. در کاغذهای تیمار شده با عصاره رزماری استخراج شده به روش سوکسوله، هاله عدم رشد باکتری برای هر دو باکتری تشکیل شد. بیشترین قطر هاله عدم رشد برای باکتری­های اشریشیاکلای و استافیلوکوکوس ارئوس، در زمان استخراج 6 ساعت و مقدار مصرف 20 درصد بر اساس وزن خشک کاغذ بترتیب به اندازه 22 و 20 میلی­متر مشاهده شد. در نمونه­های کاغذ تیمار شده با عصاره استخراج شده به روش التراسونیک، بیشترین قطر هاله عدم رشد برای باکتری اشریشیاکلای در آمپلیتوت 40 و زمان 9 دقیقه و به اندازه 20 میلی­متر بود. همچنین بیشترین قطر هاله عدم رشد برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در آمپلیتوت 40 و زمان 9 دقیقه و به اندازه 20 میلی­متر بوده است. کروماتوگرافی گازی وجود مواد ضدباکتری بورنئول، کامفر و بورنیل استات در عصاره رزماری را تأیید کردند.
متن کامل [PDF 2438 kb]   (395 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1401/9/2 | پذیرش: 1401/10/29 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.