دوره 13، شماره 57 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 57 صفحات 167-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

قمری مهدیه، طباطبایی یزدی فریده، عالم زاده ایران، وثوقی منوچهر، وریدی مهدی، صفری هانیه. بهینه سازی پارامترهای فیزیکی در میزان تولید آنزیم لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر PTCC5010 در محیط حاوی شیره خرما و بررسی خصوصیات آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (57) :167-159

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6546-fa.html


1- دانشجوی دکترای صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
4- فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده:   (2762 مشاهده)
لیپازهای میکروبی یکی از پرکاربردترین آنزیم ها در صنایع گوناگون می باشند و لیپاز حاصل از کپک آسپرژیلوس نایجر به دلیل غیر سمی بودن محصولات آن در صنایع غذایی و دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. تولید آنزیم تحت تاثیر شرایط مختلف محیطی متغییر است، لذا در این تحقیق دو پارامتر میزان pH و سرعت همزدن در تولید لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر به روش پاسخ عکس العمل سطح (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. pH معادل 5/7 و سرعت همزدن rpm190 بهترین نتیجه را در تولید لیپاز به صورت کشت غوطه­وری در محیط حاوی شیره خرما، نشان دادند. سپس میزان فعالیت و پایداری آنزیم در مقادیر مختلف pH و دما مورد بررسی قرار گرفت و بیشترین فعالیت آنزیم در  pH برابر 7 مشاهده شد در حالیکه آنزیم در شرایط اسیدی پایدار می باشد. فعالیت لیپاز در دمای 30 درجه سانتیگراد بهینه بود و پایداری آن در دماهای بالا کاهش می یابد.
متن کامل [PDF 332 kb]   (1421 دریافت)    

دریافت: 1394/1/17 | پذیرش: 1394/10/17 | انتشار: 1395/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.