دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 280-265 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

amiri E, Hoseini E, Sharifi A. Physicochemical properties evaluation of Sandalwood (Santalum album linn) essential oil nanoemulsion. FSCT 2023; 19 (133) :265-280
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65430-fa.html
امیری عرفان، حسینی سید ابراهیم، شریفی اکرم. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانوامولسیون اسانس گیاه صندل سفید (Santalum album linn). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :265-280

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65430-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران ، asharifi81@gmail.com
چکیده:   (1330 مشاهده)
استفاده از نانوتکنولوژی در صنایع غذایی امکاناتی مانند درون‌پوشانی و انتقال هدفمند ترکیبات و اسانس‌های گیاهی بدون تأثیرات حسی نامطلوب را فراهم می‌سازد. در این تحقیق اسانس گیاه صندل سفید (Santalum album linn.) برای تهیه نانو امولسیون استفاده شد. خصوصیات نانوامولسیون ارزیابی و بهینه­یابی شد. برای انجام تحقیق از نرم‌افزار آماری Design-Expert 12 و روش آماری سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی با متغیرهای آماری، فرکانس فراصوت (۳۱-25 کیلوهرتز)، مدت ‌زمان فراصوت (10-20 ثانیه) و میزان اسانس صندل (1-10 درصد) استفاده شد. پس از استخراج و شناسایی ترکیبات مؤثره اسانس آزمون‌های درصد فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ویسکوزیته، شاخص­­­­های رنگی و اندازه ذرات نانو امولسیون انجام شد و پس از بهینه­یابی آزمون پایداری بر روی نمونه بهینه انجام گرفت. نتایج بهینه‌یابی نشان داد با شرایط اسانس صندل به میزان ۵/۵ درصد، فرکانس فراصوت به میزان 2۸ کیلوهرتز، مدت ‌زمان فراصوت به میزان 1۵ ثانیه، نانوامولسیونی با خصوصیات بهینه می‌توان تولید نمود. پس از تکرار آزمایش‌ها برای نقطه به‌دست‌آمده پاسخ‌های ذیل به دست آمد، میزان اندازه ذرات 230 نانومتر، ویسکوزیته معادل 10/3 میلی‌پاسکال ثانیه، شاخص روشنایی معادل 78، شاخص سفیدی 58 و فعالیت آنتی‌اکسیدانی معادل 70 درصد بود. انتظار می رود این نانوامولسیون­ها پتانسیل کاربرد در در صنایع آرایشی، دارویی و غذایی را دارا باشند.
متن کامل [PDF 1216 kb]   (1037 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1401/8/23 | پذیرش: 1401/12/7 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.