دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 181-173 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B, Noshad م. Evaluation of total phenol and flavonoids, radical scavenging ability and antifungal effect of Ficus benghalensis ethanolic extract on fungi species causing rot in orange fruit during storage. FSCT 2023; 19 (132) :173-181
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65239-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، توانایی رادیکال گیرندگی و اثر ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر کپک‌های عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :173-181

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65239-fa.html


1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:   (266 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی آنالیز فیتوشیمیایی و فعالیت‌های ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی (Ficus benghalensis) بر رشد سویه‌های قارچی پاتوژن عامل فساد میوه پرتقال طی انبارمانی (پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم و پنی‌سیلیوم ایتالیکوم) بود. میزان فنول کل مطابق روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل بر اساس روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بر اساس روش‌های مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS مورد ارزیابی قرار گرفت. روش‌های مختلفی (دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و حداقل غلظت قارچ‌کشی) برای ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره اتانولی انجیر بنگالی مورد استفاده قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل عصاره به ترتیب mg GAE/g 62/1 ± 49/110 و mg QE/g 57/1 ± 60/62 بود. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره اتانولی انجیر بنگالی بر پایه روش‌های مهار رادیکال DPPH و ABTS به ترتیب معادل 46/0 ± 56/48 و 38/0 ± 20/57 میکروگرم در میلی‌لیتر مشاهده گردید. مطابق نتایج آزمون‌های دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار، فعالیت ضد قارچی عصاره وابسته به غلظت بود و سویه‌های قارچی پنی‌سیلیوم دیجیتاتوم و پنی‌سیلیوم ایتالیکوم به ترتیب با کمترین و بیشترین قطر هاله عدم رشد، مقاوم‌ترین و حساس‌ترین گونه‌ها در برابر عصاره بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای سویه‌های فوق به ترتیب 16 و 8 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و حداقل غلظت کشندگی 512 و 128 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بدست آمد. مطابق نتایج، عصاره اتانولی انجیر بنگالی منبع مهمی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و ضد قارچی است و می‌تواند برای افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی استفاده شود.
 
متن کامل [PDF 535 kb]   (157 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1401/8/14 | پذیرش: 1401/9/21 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.