namadipour A, Mirzaei H A, Sahari M A, hooshiyar M. Investigating the extraction conditions of olive Seed extract using a Ultrasonic Homogenizer and evaluating their antimicrobial properties. FSCT 2025; 22 (162) :1-15
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65169-fa.html
نمدی پور عباس، میرزایی حبیب الله، سحری محمد علی، هوشیار منصوره. بررسی شرایط استخراج عصاره هسته زیتون با استفاده از دستگاه هموژنایزر اولتراسونیک و ارزیابی خصوصیات ضد میکروبی آنها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1404; 22 (162) :1-15
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65169-fa.html
1- گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، mirzaeihabib1@gmail.com
3- دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده: (105 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر بررسی شرایط استخراج عصاره هسته زیتون با استفاده از دستگاه هموژنایزر اولتراسونیک و بررسی خصوصیات ضد میکروبی عصارههای دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی بود. طبق نتایج، عصاره اتانولی استخراج شده در زمان 3 دقیقه، دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی میباشد. نوع حلال و مدت زمان استخراج، دارای تاثیر معنیداری (05/0>P)، روی مقدار ترکیبات فنلی عصارههای هسته زیتون میباشد. همچنین، تیمارهای استخراج شده با حلال (آب 0 : اتانول100) در هر سه زمان (1، 2 و 3 دقیقه) و سپس تیمارهای استخراج شده با حلال اتانول80: آب 20 در زمانهای 2 و 3 دقیقه دارای بالاترین میزان ترکیبات فنلی بودند؛ و به عنوان تیمارهای منتخب جهت انجام آزمونهای میکروبی، انتخاب شدند. در ارتباط با خصوصیات ضد میکروبی، طبق نتایج بدست آمده از آزمون انتشار چاهک، هر سه عصاره اتانولی، دارای خصوصیات ضد میکروبی بودند. از سوی دیگر، در آزمون اندازه گیری چگالی نوری که جهت انتخاب تیمار بهینه صورت گرفت، نتایج نشان داد که عصاره اتانولی استخراج شده در زمان 3 دقیقه، دارای بالاترین خاصیت ضدمیکروبی میباشد؛ در نتیجه این عصاره به عنوان بهترین تیمار انتخاب و ترکیبات فنلی آن بوسیله دستگاه GC-MS اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که، بیشترین درصد فراوانی ترکیب فنلی در این عصاره مربوط به هیدروکسی تایروزول و تایروزول میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
شیمی مواد غذایی دریافت: 1401/8/10 | پذیرش: 1403/9/21 | انتشار: 1404/5/1