yousefi M, Tabari M, tavakolipour H, bidarigh S. Evaluation of film rheology and coating of nanocomposites (polylactic acid and chitosan) during shelf life in Seven grains bread. FSCT 2023; 20 (139) :61-78
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65144-fa.html
یوسفی معصومه، تبری مهسا، توکلی پور حمید، بیدریغ سیروس. ارزیابی خصوصیات رئولوژی فیلم و روکش نانوکامپوزیت (پلی لاکتیک اسید و کیتوزان) طی زمان ماندگاری در نان هفت غله. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (139) :61-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65144-fa.html
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال.
2- عضوهیات علمی ، ma.tabari@gmail.com
3- عضو هیات علمی
4- عضوهیات علمی
چکیده: (873 مشاهده)
در این بررسی اثر نانو ذرات روی اکسید در سه سطح 1، 3 و 5 درصد به نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید و کیتوزان افزوده شد و نتایج ارزیابی SEM (میکروسکوپ الکترونیکی) آن مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داد فیلم های حاوی پلی لاکتیک اسید و کیتوزان دارای ساختار نامنظم و فشرده و با افزودن نانوذرات روی اکسید ساختار منظم و منسجم بود که نتایج این پژوهش نشان داد نفوذپذیری بخار آب (WVP) فیلم و روکش نانوکامپوزیت در فیلم های دارای نانو ذرات روی اکسید در سطح 3 درصد سبب افزایش نانو ذرات روی اکسید و نفوذ پذیری به بخار آب اثر معنی داری را نشان داد (05/0>P). نتایج حاصل از دستگاه بافت سنجی نشان داد با افزایش غلظت نانو ذرات استحکام کششی فیلم و روکش نانوکامپوزیت به طور معنی داری کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). همچنین تغییرات زیاد طول تا نقطه شکست از نقطه نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد. نتایج سفتی بافت این پژوهش نیز بیانگر آن بود که طی زمان نگهداری 15 روزه تیمار مورد آزمون دارای بیشترین میزان سفتی است. نتایج تاثیر فیلم و روکش نانوکامپوزیت بر پایه پلی لاکتیک اسید و کیتوزان حاوی نانوذرات روی اکسید بر خصوصیات میکروبی بیانگر آن بود که طی زمان ماندگاری نان غله حاوی پلیمر پلی لاکتیک اسید و کیتوزان اثر مهارکنندگی بر رشد قارچ دارد که با افزایش نانو ذرات روی اکسید به طور معنی داری افزایش می یابد. همچنین نشان داد ماندگاری نان تست هفت غله برش داده شده حاوی متغییرهای مذکور در سطح 5 درصد در مقایسه با تیمار شاهد بیشتر بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1401/8/9 | پذیرش: 1402/4/29 | انتشار: 1402/6/10