دوره 19، شماره 129 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 129 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jumaah H. Physical and nutritional properties of Iraqi Dayri dates. FSCT 2022; 19 (129) :67-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65130-fa.html
الکعبی حیدر. خواص فیزیکی وغذایی خرمای دیری عراقی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (129) :67-76

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-65130-fa.html


دپارتمان تحقیق وتوسعه، وزارت آموزش عالی وتحقیقات علمی عراق، بغداد، عراق. ، haiderjk77@gmail.com
چکیده:   (724 مشاهده)
خواص فیزیکی میوه خرمای دیری برای کاهش تلفات در هنگام برداشت، نگهداری و طراحی ماشین آلات، فرآوری، ماشین آلات حمل و نقل، جابجایی، بسته بندی و ارزیابی کیفیت میوه، بسیار بااهمیت است.  علاوه بر این، ترکیب غذایی این رقم خرما برای دانستن ارزش غذایی آن، اهمیت مصرف آن، کیفیت آن و مقایسه آن با دیگر انواع خرما و نیز همان رقم، اما از کشوری دیگر، حائز اهمیت است.  در این مطالعه میانگین جرم، طول، عرض، ضخامت، کرویت، حجم واقعی و ظاهری، مساحت سطح، چگالی توده و واقعی، میانگین هندسی و حسابی قطر، تخلخل و نسبت ابعاد به ترتیب 5.01 گرم، 33.26 میلی متر، 18.89 میلی متر،  15.07 میلی‌متر، 63.3 درصد، 3.72 سانتی‌متر مکعب، 4 سانتی‌متر مکعب، 13.91 سانتی‌متر مربع، 11.65 سانتی‌متر مربع، 0.52 گرم بر سانتی مترمکعب، 0.99 گرم بر سانتی مترمکعب 21.28mm، 21.90mm ، 54.06٪، 55٪ بود.  خرمای دیری حاوی فیبر (59.26 گرم در 100 گرم)، مواد جامد کل (96.03 گرم در 100 گرم)، انرژی (143.278 کیلو کالری)، کربوهیدرات (29.457 گرم در 100 گرم)، پروتئین (3.55 گرم در 100 گرم)، چربی (1.52 گرم در 100 گرم)، منیزیم (3.81 گرم در 100 گرم)، خاکستر (2.52 گرم در 100 گرم)، ویتامین B1 (4.44ppm)، B2 (2.77ppm) و مقدار محدودی از روی، منیزیم، مس، ویتامین (  A، E، B6، C)،  ساکارز (ppm 3.679) بود که این مقدار در مقایسه با سایر ارقام خرما بالا است. از طرفی میزان فروکتوز و گلوکز آن در مقایسه با سایر ارقام کمتر بود.
واژه‌های کلیدی: خرما دیری، خواص فیزیکی، خواص غذایی
متن کامل [PDF 682 kb]   (337 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات
دریافت: 1401/8/8 | پذیرش: 1401/9/16 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.