Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh Behbahani B, Noshad م. Chemical properties and evaluation of growth inhibitory and lethal activity of fungi causing spoilage and mold after apple fruit harvest using Salvia mirzayanii essential oil. FSCT 2022; 19 (131) :223-231
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64986-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس مور تلخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :223-231
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64986-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1489 مشاهده)
این پژوهش با هدف استخراج اسانس مور تلخ (Salvia mirzayanii) و تعیین ویژگیهای شیمیایی و بررسی فعالیت مهارکنندگی و کشندگی رشد قارچهای عامل فساد و کپکزدگی پس از برداشت میوه سیب (پنیسیلیوم اکسپانسیوم، بوتریتیس سینهرا و آلترناریا آلترناتا) صورت پذیرفت. میزان فنول کل با استفاده از روش فولین-سیوکالتو، میزان فلاونوئید کل با کمک روش رنگسنجی کلرید آلومینیوم، فعالیت آنتیاکسیدانی بر اساس روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS و فعالیت ضد قارچی اسانس بر پایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین گردید. اسانس حاوی mg GAE/g 40/43 فنول کل و mg QE/g 19/17 فلاونوئید کل بود. علاوه بر این، اسانس مور تلخ بطور قابلتوجهی سبب مهار رادیکال آزد DPPH (μg/ml 70/62) و ABTS (μg/ml 80/78) گردید. مطابق نتایج آزمونهای ضد قارچی، بوتریتیس سینهرا و پنیسیلیوم اکسپانسیوم به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به اسانس مور تلخ بودند. بطور کلی، اسانس مور تلخ را میتوان جهت کنترل فرایندهای اکسیداسیون و فساد قارچی محصولات غذایی استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1401/8/1 | پذیرش: 1401/9/2 | انتشار: 1401/10/10