دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 126-115 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

javanmard M, Bayati A, Eikani M H, Sharifi A. Investigating the physicochemical properties of pregelatinized starch produced from acorn starch (Zagors) by using single drum drying. FSCT 2023; 19 (133) :115-126
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64799-fa.html
جوانمرد مجید، بیاتی ابوالفضل، ایکانی محمد حسن، شریفی اکرم. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی نشاسته پری‌ژلاتینه تولید شده از نشاسته بلوط (زاگرس) با استفاده از خشک کن تک غلطکی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :115-126

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64799-fa.html


1- سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ، javanmard@irost.ir
2- گروه صنایع غذایی و تبدیلی، پژوهشکده فناوری های شیمیایی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
3- گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده:   (703 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تغییرات دوغاب نشاسته با غلظت 30 ،50 و70 درصد ماده خشک نشاسته بلوط پری‌ژلاتینه شده با استفاده از خشک کن تک غلطکی در دمای غلطک 120 درجه سانتی گراد و سرعت 20 دور بر دقیقه که به ترتیبPGS30 ،  PGS50وPGS70 نام­گذاری گردیده، بر خواص فیزیکی و شیمیایی شامل ویسکوزیته، هیدراتاسیون، پایداری انجماد و ذوب، درجه ژلاتینه شدن، موفولوژی و طیف سنجی ساختار نشاسته می­باشد. ویژگی­های رئولوژیکی با استفاده از دستگاه آنالیز سریع ویسکوزیته بر اساس تابعی از دما ارزیابی شد. نشاسته­های پری‌ژلاتینه در دمای 25 درجه سانتی گراد در آب سرد از خود ویسکوزیته نشان دادند ولی نشاسته طبیعی بلوط در دمای محیط ویسکوزیته ای از خود نشان نداد. نشاسته طبیعی با افزایش دما به تدریج شروع به جذب آب کرد. به طوری که بیشترین ویسکوزیته (اوج) را به ترتیب نشاسته طبیعی بلوط، PGS30،  PGS50و PGS70 ایجاد کردند. گرانول نشاسته خام بلوط دارای سطح صاف و شکل غیر همگن (عمدتا بیضوی و کروی) و همچنین دارای حفره­های سطحی و چین و چروک می باشند. مورفولو­ژی نشاسته­های پری‌ژلاتینه به طور قابل توجهی تغییر کرد به طوری که گرانول نمونه­های PGS50 و PGS70 به صورت پیوسته و متخلخل و با ساختاری شبیه به لانه زنبوری بود و هیچ گونه تغییر معنی داری در میزان آب اندازی پایداری انجماد ذوب نسبت به نشاسته طبیعی رخ نداد (05/0<p). ارزیابی طیف سنجی نشاسته طبیعی با نمونه های PGS تا بازه طیفیcm-13343 مطابقت داشت. ولی در نمونه های   PGS50و PGS70 چندین بازه طیفی در محدود 3747 الی 3945 رخ داد که بیان گر ژلاتینه شدن کامل این دو نمونه می باشد. نشاسته های پری‌ژلاتینه هم چنین دارای قدرت تورم، جذب آب و حلالیت بیشتری نسبت به نشاسته طبیعی می­باشند (05/0p).

متن کامل [PDF 1689 kb]   (763 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1401/7/21 | پذیرش: 1401/10/11 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.