Dardmeh N, yavarmanesh M, Moazzami A A, moghaddam matin M, Noorbakhsh H. In vitro evaluation of probiotic properties of commercial strains Lactobacillus plantarum and Bifidobacterium animalis subsp. lactis. FSCT 2023; 19 (133) :91-102
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64256-fa.html
دردمه نازیلا، یاورمنش مسعود، معظمی علی عطا، مقدم متین مریم، نوربخش حمید. ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی سویههای تجاری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس در شرایط برونتنی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :91-102
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64256-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، yavarmanesh@um.ac.ir
3- گروه علوم مولکولی، دانشگاه علوم کشاورزی سوئد، اوپسالا، سوئد
4- گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
5- دکتری تخصصی، گروه زیستشناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان
چکیده: (840 مشاهده)
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی، تأثیرات سودمندی بر سلامت میزبان خواهند داشت. در پژوهش حاضر خصوصیات پروبیوتیکی دو سویه تجاری بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 و لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917 در شرایط برونتنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که هر دو سویه مقاومت بالایی در برابر اسید، صفرا و لیزوزیم داشتند. بهطور کلی میزان زندهمانی هر دو سویه در شرایط شبیهسازیشده معده-رودهای بالاتر از 85% بود که امکان زندهمانی این دو سویه در دستگاه گوارش را فراهم میسازد. بهعلاوه بالاترین میزان آبگریزی (75/59%) و خودانبوهش (42/51%) و همچنین کمترین چسبندگی (35/8%) به رده سلولی HT-29 رودهی انسان مربوط به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 بود؛ هر دو سویه دارای فعالیت بتا گالاکتوزیدازی بودند و نسبت به آنتیبیوتیکهای پنیسیلین، ونکومایسین و تتراسایکلین مقاومت نشان دادند. در پژوهش حاضر مشخص گردید که لاکتوباسیلوس پلانتاروم ATCC 14917نسبت به بیفیدوباکتریوم انیمالیس زیرگونه لاکتیس BB-12 خصوصیات پروبیوتیکی بهتری دارد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1401/6/27 | پذیرش: 1401/11/12 | انتشار: 1401/12/10