Karimimotlagh M, BEHESHTI B, Borghei A M. Determining the appropriate model of red onion drying kinetics and comparing mathematical models of Neuro-Fuzzy Inference System (ANFIS). FSCT 2023; 19 (133) :337-348
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64081-fa.html
کریمی مطلق مریم، بهشتی بابک، برقعی علی محمد. تعیین مدل مناسب سینتیک خشک کردن پیاز قرمز و مقایسه مدلهای ریاضی سیستم استنتاج عصبی فازی (ANFIS). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :337-348
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64081-fa.html
1- گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- *استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، beheshti-b@srbiau.ac.ir
3- - استاد تمام، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده: (1232 مشاهده)
در این تحقیق، سینتیک خشک کردن، تعیین ضریب نفوذ موثر رطوبت ، انرژی فعالسازی و همچنین پیش بینی نسبت رطوبـت پیاز قرمزدر طی فرآیند خشک کردن با خشک کن - هوای داغ به کمک مدلهای ریاضی و سیستم استنتاج عصبی فازی ( ANFIS) ا نجام گرفت. خشک کردن محصول در چهارسطح دمای ۵۰ ،۶۰، ۷۰وºC ۸۰ در سرعت جریان هوای ثابت m/s ۱ انجام شد. برای انتخاب یک مدل خش کردن مناسب، دوازده مدل لایه نازک خشک کردن ، همچنین استفاده از سیستم استنتاج عصبی فازی) ( ANFIS مورد استفاده قرارگرفت برای تعیین بهترین مدل ریاضی مناسب لایه نازک از رگرسیون غیرخطی وشاخص های R2 ، x2 ، RMSE، و MRDM در نرم افزار R ویرایش ۳.۶.۲ استفاده گردید. نتایج نشان دادکه درمیان مدلهای ریاضی مدل دوجمله ای با بیشترین ضریب تبیین و کمترین مقادیر ریشه میانگین مربعات خطا مناسب ترین بود .نتایج انفیس مقدار ضریب همبستگی ) ۰.۹۹۹ = ( R2 و خطای) ۰۰۲/۰) RMSE = کمترین ریشه میانگسن مربعات خطا بهتر از مدل های ریاضی نسبت رطوبت را پیش بینی کرد . مقدار ضریب نفوذ برای چهار دما به ترتیب (۰.۰۱۸۴۷۶۶۹ و۰.۰۱۹۳۰۷۷۰و۰.۰۲۱۱۶۹۸۸و۰.۰۳۱۳۶۲۵۵) M2/S ومقدار انرژی فعالسازی ۱۸۹۰.۴ ((kJ/(kg بدست آمد .
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی دریافت: 1401/6/17 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1401/12/10