دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 348-337 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimimotlagh M, BEHESHTI B, Borghei A M. Determining the appropriate model of red onion drying kinetics and comparing mathematical models of Neuro-Fuzzy Inference System (ANFIS). FSCT 2023; 19 (133) :337-348
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64081-fa.html
کریمی مطلق مریم، بهشتی بابک، برقعی علی محمد. تعیین مدل مناسب سینتیک خشک کردن پیاز قرمز و مقایسه مدل‌های ریاضی سیستم استنتاج عصبی فازی (ANFIS). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :337-348

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-64081-fa.html


1- گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استادیار، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، beheshti-b@srbiau.ac.ir
3- - استاد تمام، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (479 مشاهده)
در این تحقیق، سینتیک خشک کردن، تعیین ضریب نفوذ موثر رطوبت ، انرژی فعالسازی و همچنین پیش بینی نسبت رطوبـت پیاز قرمزدر طی فرآیند خشک کردن با خشک کن - هوای داغ به کمک مدل‌های ریاضی و سیستم استنتاج عصبی فازی  ( ANFIS) ا نجام گرفت. خشک کردن محصول در چهارسطح  دمای ۵۰  ،۶۰، ۷۰وºC   ۸۰ در سرعت جریان هوای ثابت m/s ۱  انجام شد.  برای انتخاب یک مدل خش کردن مناسب، دوازده مدل لایه نازک خشک کردن  ، همچنین استفاده از سیستم استنتاج عصبی فازی)   ( ANFIS  مورد استفاده  قرارگرفت برای تعیین  بهترین  مدل  ریاضی مناسب لایه نازک از رگرسیون  غیرخطی  وشاخص های  R2   ،  x2   ،   RMSE،    و MRDM در  نرم افزار  R ویرایش ۳.۶.۲ استفاده  گردید. نتایج  نشان دادکه  درمیان مدلهای ریاضی مدل دوجمله ای با بیشترین ضریب تبیین و کمترین  مقادیر ریشه میانگین مربعات خطا مناسب ترین بود .نتایج انفیس مقدار ضریب همبستگی ) ۰.۹۹۹ = (  R2  و خطای) ۰۰۲/۰) RMSE =   کمترین  ریشه  میانگسن  مربعات  خطا  بهتر  از مدل های  ریاضی  نسبت  رطوبت  را پیش بینی  کرد  .  مقدار  ضریب  نفوذ  برای  چهار دما به ترتیب (۰.۰۱۸۴۷۶۶۹ و۰.۰۱۹۳۰۷۷۰و۰.۰۲۱۱۶۹۸۸و۰.۰۳۱۳۶۲۵۵) M2/S   ومقدار انرژی  فعالسازی  ۱۸۹۰.۴ ((kJ/(kg بدست آمد  .
 
متن کامل [PDF 589 kb]   (278 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: خشک کردن، سرخ کردن، انجماد، آبگیری اسمزی
دریافت: 1401/6/17 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.