Ghazanfari N, Falah F, Vasiee A, Tabatabaei yazdi F. Production of L-glutamate in fermentation medium containing food waste using native lactic acid bacteria and its comparison with industrial strain. FSCT 2022; 19 (131) :91-99
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63872-fa.html
غظنفری نگین، فلاح فرشته، وسیعی علیرضا، طباطبایی یزدی فریده. تولید L-گلوتامات در محیط کشت تخمیر حاوی ضایعات غذایی با استفاده از باکتریهای اسید لاکتیک بومی و مقایسه آن با سویه صنعتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :91-99
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63872-fa.html
1- دانشگاه فردوسی مشهد
2- دانشگاه فردوسی مشهد ، tabatabai@um.ac.ir
چکیده: (1665 مشاهده)
L-گلوتامات از فراوانترین اسیدهای آمینه بدن است که نقش مهّمی در فرآیندهای مختلف سلولی دارد و همچنین به عنوان پیشساز مولکولهای زیست فعّال عمل میکند، که با توجه به کاربردهای دارویی و غذایی امروزه خیلی مورد توجّه قرار گرفته است و به عنوان یک اسید آمینه مهّم صنعتی به صورت تجاری تولید میشود. در این پژوهش، تولید L-گلوتامات توسط سه باکتری اسید لاکتیک بومی (لاکتوباسیلوس برویسPML1، لاکتوباسیلوس پلانتاروم 1058 و لاکتوباسیلوس فرمنتوم 4-17) در سه سطح درصد لجن لبنی (0, 10, 20%)، سه سطح درصد کنجاله سویا (0, 2.5, 5%) و سه سطح مدت زمان تخمیر (48, 84, 120 hr) با استفاده از روش آماری سطح پاسخ بهینه شد. از کروماتو گرافی لایه نازک برای ارزیابی کیفی و از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا برای تخمین کمی تولید L-گلوتامات استفاده و سپس خصوصیات ضد میکروبی و آنتیاکسیدانی عصاره تخمیر مورد ارزیابی قرارگرفت و با نمونه شاهد مقایسه شد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
استخراج ترکیبات موثره دریافت: 1401/6/6 | پذیرش: 1401/8/21 | انتشار: 1401/10/10