دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 78-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghani M, Zamindar N. Optimization of Water and Oil Absorption Capacity of Bilesavar Lentil Protein by Response Surface Method. FSCT 2023; 19 (133) :69-78
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63828-fa.html
دهقانی ملیحه، زمین‌دار نفیسه. بهینه‌سازی ظرفیت جذب آب و روغن پروتئین عدس سبز رقم بیله‌سوار به روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :69-78

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-63828-fa.html


1- کارشناسی ارشد،رشته علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی- دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)- اصفهان -ایران ، n.zamindar@khuisf.ac.ir
چکیده:   (1272 مشاهده)
افزایش نیازهای جمعیت به پروتئین، باعث انجام تحقیقات بر روی محصولات طبیعی و گیاهی می‌شود که می‌تواند جایگزین مناسبی برای پروتئین‌های حیوانی باشد. عدس با داشتن بین 20/6 تا 31/4 درصد پروتئین منبع سرشار از پروتئین است. در نتیجه تلاش جهت بررسی خواص فیزیکوشیمیایی پروتئین آن و جایگزینی پروتئین‌های حیوانی امری مهم تلقی می‌شود. در این پژوهش بهینه سازی ظرفیت جذب آب و روغن عدس سبز رقم بیله‌سوار با استفاده از روش سطح پاسخ، با 20 تیمار حاصل از ترکیب سه متغییر مستقل (8/5-10)pH، زمان سانتریفیوژ(60-20 دقیقه) و دمای سانتریفیوژ (30-4 درجه سانتی‌گراد) مورد بررسی قرار گرفت. طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل و 6 نقطه‌ی مرکزی با استفاده از نرم افزار11Design Expert در روش سطح پاسخ استفاده شد. نتایج به‌دست آمده از آزمایش‌های انجام گرفته در خصوص ظرفیت جذب آب در عدس سبز رقم بیله‌سوار، نشان داد که با افزایش میزان pH و زمان، ظرفیت جذب آب کاهش می‌یابد. همچنین با افزایش pH و دما، ظرفیت جذب روغن در عدس افزایش و با کاهش زمان، ظرفیت جذب روغن در عدس کاهش ‌یافت. پاسخ بهینه پیشنهاد شده توسط نرم‌افزار مورد آزمایش قرار گرفت. با اعمال شرایط بهینه، نتایج  ظرفیت جذب روغن و ظرفیت جذب آب برای نقطه بهینه‌ به ترتیب1/235و 1/135 حاصل شد. باتوجه به اعتبارسنجی حاصل از آزمون T student، پاسخ آزمایشات عملی مشابه با شرایط بهینه‌ی پیش‌بینی شده با روش سطح پاسخ بود (p<0/05).
متن کامل [PDF 439 kb]   (1031 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1401/6/4 | پذیرش: 1401/11/9 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.