دوره 8، شماره 29 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of the fatty acid compositions and some chemical characteristics in sunflower hybrids under water deficit stress. FSCT 2011; 8 (29) :9-18
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6326-fa.html
بررسی پروفیل اسیدهای چرب و برخی خصوصیات شیمیایی دورگ های آفتابگردان تحت تاثیر تنش کمبود آب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (29) :9-18

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6326-fa.html


چکیده:   (4700 مشاهده)
چکیده به منظور ارزیابی پروفیل اسیدهای چرب و برخی خصوصیات شیمیایی دورگ های آفتابگردان تحت تاثیر تش کمبود آب، آزمایشی روی چهار دورگ آفتابگردان در سه رژیم آبیاری (آبیاری پس از 50، 100 و 150 میلیمتر تبخیر تجمعی از تشت تبخیر)، بصورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در پردیس ابوریحان دانشگاه تهران اجرا گردید. نتایج این آزمایش نشان داد، افزایش تنش کمبود آب باعث کاهش میزان روغن دانه و افزایش پروتئین دانه می شود، به طوری که بیشترین میزان روغن و پروتئین دانه به ترتیب در شرایط آبیاری مطلوب و تنش متوسط کمبود آب به دست آمد. همچنین به ترتیب دورگ های آذرگل و هایسان 25 بیشترین میزان روغن و پروتئین دانه را به خود اختصاص دادند. بررسی پروفیل اسیدهای چرب دانه در دورگ های آفتابگردان نشان داد بیشترین میزان اسیدهای چرب پالمتیک اسید (16/6) و استئاریک اسید (16/4) در شرایط کمبود شدید آب، اولئیک اسید (25/40) و لینولئیک اسید (00/51) در شرایط کمبود آب متوسط بدست آمد. مقایسه بین دورگ های آفتابگردان نشان داد حداکثر مقدار اسیدهای چرب پالمتیک اسید، استئاریک اسید، اولئیک اسید و لینولئیک اسید بترتیب برای دورگ های آلستار (00/7)، هایسان 33 (20/4)، هایسان 33 (77/42) و آلستار (66/52)  بدست آمد. همچنین در شرایط آبیاری مناسب، کمبود متوسط آب و شرایط کم آبی شدید دورگ هایسان 33 موفق شد حداکثر میزان اولئیک اسید را به خود اختصاص دهد. به طور کلی بر اساس بررسی های انجام شده در شرایط آبیاری مناسب و کمبود آب متوسط دورگ آلستار و در شرایط تنش کمبود آب شدید دورگ هایسان 25 حائز بالاترین میزان لینولئیک اسید بودند.
متن کامل [PDF 264 kb]   (4067 دریافت)    

دریافت: 1389/3/10 | پذیرش: 1389/9/10 | انتشار: 1390/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.