Properties of sodium montmorillonite-starch based bionanocomposites: Surface topography, moisture absorption, contact angle, color properties
Ghanbarzadeh, B. 1 , Noshirvani, N. 2. FSCT 2014; 11 (44) :83-94
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6312-fa.html
ویژگی های بیو نانو کامپوزیت های بر پایه مونتموریلونیت سدیم–نشاسته: توپوگرافی سطحی، جذب رطوبت، زاویه تماس و خواص رنگی بابک قنبرزاده1 ، نوشین نوشیروانی2. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :83-94
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6312-fa.html
چکیده: (5339 مشاهده)
چکیده
در این پژوهش فیلم زیست نانوکامپوزیت نشاسته- پلی وینیل الکل- نانورس به روش قالب ریزی تهیه شد و اثر پلی وینیل الکل (PVA) و نانورس (مونت موریلونیت سدیم) (MMT) بر روی ویژگیهای مورفولوژیکی و میزان زبری فیلمها مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه تاثیر افزودن PVA و غلظت نانورس بر روی ویژگی بازدارندگی این فیلمها در برابر رطوبت مورد بررسی قرار گرفت. تصاویر فازی بدست آمده از AFM نشان داد که MMT پخش نسبتاً مناسبی در ماتریس پلیمر نشان میدهد و آزمون XRD نیز این نتیجه را تایید کرده و نشان داد ساختار نانوکامپوزیتهای نشاسته-PVA-MMT احتمالاً از نوع اکسفولیتد میباشد. تصاویر توپوگرافی بدست آمده از AFM نشان داد، افزودن PVA، زبری فیلم نشاسته را افزایش میدهد، در حالیکه افزودن MMT باعث کاهش زبری فیلمها میشود. نتایج آزمون جذب رطوبت نشان داد که فیلم خالص نشاسته بعد از گذشت 72 ساعت بالاترین میزان جذب رطوبت را نشان میدهد(25/86%) که با افزودن PVA و MMT این رقم به ترتیب به 73/69% و 4/48% کاهش مییابد. نتایج آزمون زاویه تماس نیز نتایج آزمون جذب رطوبت را تائید کرده و نتایج نشان داد که افزودن PVA به فیلم نشاسته مقدار زاویه تماس را بعد از 60 ثانیه از º06/24% تا º17/31% افزایش میدهد. با افزودن MMT به فیلم زاویه تماس افزایش یافته و ازº 17/31 بهº 55/42% برای فیلم حاوی 0% و 7% MMT، به طور معنی داری افزایش مییابد. نتایج رنگ سنجی نشان داد که افزودن PVA تاثیری بر روی روشنایی و زردی فیلم نشاسته ندارد. در حالیکه نمونههای حاوی 5 و 7% MMT بهترین فیلم را از لحاظ شفافیت تولید نمودند.
دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1