دوره 14، شماره 69 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 69 صفحات 147-158 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

برزگر حسن، حجتی محمد، پناهی مرضیه. بررسی فعالیت ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره‌های مختلف برگ بنه (Pistacia atlantica). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (69) :158-147

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-626-fa.html


1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
3- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (2949 مشاهده)
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی فعالیت­های ضداکسایشی و ضدمیکروبی عصاره­های اتانولی (EE)، متانولی (ME) و آبی (AE) برگ بنه (Pistacia atlantica) زیرگونه­ی mutica از گونه­های بومی ایران بود. محتوای ترکیبات فنولی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره­ها به ترتیب توسط روش رنگ­سنجی فولین سیوکالتو و سنجش مهار رادیکال آزاد DPPH بررسی گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره­ها علیه سه باکتری گرم مثبت، سه باکتری گرم منفی و یک مخمر با روش انتشار دیسک و تعیین حداقل غلظت ممانعت­کنندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری­کشی (MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عصاره آبی بیشترین محتوای ترکیبات فنولی و بالاترین میزان از مهار رادیکال DPPH را داشت. اما EC50 عصاره آبی در مقایسه با ضداکسایش سنتزی BHT به ترتیب 87/5 و 94/3 میلی­گرم در میلی­لیتر بود. نتایج نشان داد که عصاره­ها بر روی میکروارگانیسم­های مورد آزمایش اثر بازدارندگی داشته و باکتری­های گرم مثبت حساسیت بیشتری نسبت به باکتری­های گرم منفی داشتند. همچنین عصاره آبی به خاطر داشتن مقادیر بیشتر ترکیبات فنولی بالاترین اثر ضدمیکروبی را بر گونه­های باکتریایی و مخمر مورد آزمون داشت. در بین میکروارگانیسم­های مورد آزمون، استرپتوکوکوس فاسیوم و مخمر کاندیدا آلبیکانس به ترتیب حساسترین و مقاوم­ترین بودند. براساس نتایج حاصل از این پژوهش عصاره آبی برگ بنه می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در صنعت غذا استفاده گردد.
متن کامل [PDF 281 kb]   (3098 دریافت)    

دریافت: 1395/2/18 | پذیرش: 1395/12/18 | انتشار: 1396/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.