moradi kashksara K, Tavakolipour H, Mokhtarian M. Production of functional beverage based on cross-linked bioactive compounds of green tea and green coffee in chitosome structure. FSCT 2023; 19 (133) :79-89
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62578-fa.html
مرادی کشک سرا کریم، توکلیپور حمید، مختاریان محسن. تولید نوشیدنی عملگرا برپایۀ ترکیبات زیست فعال چای سبز و قهوه سبز درهمتنیده در ساختار کیتوزوم. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :79-89
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-62578-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران ، h.tavakolipour@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده: (1061 مشاهده)
با هدف بهبود ارزش تغذیهای (کاهش شکر)، پایداری ترکیبات زیستفعال، تولید فرآورده نوین و مبتنی بر دانش روز (بکارگیری فناوری ریزپوشانی) و کاهش ضایعات بالقوۀ بخش کشاورزی (نظیر چای سبز و قهوۀ سبز)، نوشیدنی عملگرا برپایۀ شیرینکننده استویا با افزودن g/L 84 ریزذرات کیتوزوم درهمتنیده شده با ترکیبات زیستفعال چای سبز و قهوه سبز، غنیسازی شد و ویژگیهای فیزیکوشیمیایی (pH، اسیدیته، کدورت، ترکیبات فنولی کل و قدرت آنتیاکسیدانی) و حسی و چشایی (طعمومزه، رنگ، رایحه، احساس دهانی و پذیرش کلی) فرآورده در طول دورۀ نگهداری (1، 9، 18، 27، 36 و 45 روز) و در دماهای (5، 25 و oC45) ارزیابی گردید. با وجود اینکه، پارامتر نرخ رهایش ترکیبات فنولی نوشیدنی در درجه حرارت oC45، بعد از 27 روز نگهداری، بهطور معنیدار (05/0>p)، 50%~ افزایش یافت، پارامتر یاد شده بهترتیب با نرخهای 36%~ و 46%~ در درجه حرارتهای 5 و oC25 و در شرایط مشابه افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که پارامتر نسبت بهرهوری آنتیاکسیدان (50EC/TPC) نوشیدنی بعد از 27 روز نگهداری (در درجه حرارت oC25)، در نمونههای کنترل و غنی شده با ریزذرات کیتوزوم به ترتیب 06/0 و 71/5 بود. بهطورکلی، ساختار کیتوزومی بهدلایل زیستتخریبپذیری، زیستسازگاری و عدم سمیت، به عنوان گزینهای مناسب برای پایداری ترکیبات زیستفعال و طراحی سیستمهای مؤثر تحویل دارو پیشنهاد میشود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
استخراج ترکیبات موثره دریافت: 1401/4/9 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1401/12/10