Razavi R, Maghsoud lou Y, Ghorbani M, Alami M. Evaluation of CMC-based coatings with thyme extract )Thymus vulgaris( on physiochemical reactions of fresh hazelnut. FSCT 2016; 13 (51) :169-180
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6223-fa.html
رضوی راضیه، مقصودلو یحیی، قربانی محمد، اعلمی مهران. بررسی اثرات پوششهای خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره آویشن (Thymus vulgaris) بر واکنشهای فیزیکوشیمیایی مغز فندق تازه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (51) :169-180
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6223-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
چکیده: (6165 مشاهده)
چکیده در سالهای اخیر پژوهشهای گستردهای برای استفاده از پوششهای خوراکی در بستهبندی موادغذایی انجام گرفته است. پوششهای خوراکی میتوانند عمر ماندگاری مواد غذایی پوششدهی شده را افزایش دهند و جایگزین مناسبی برای پلاستیکهای سنتزی باشند. در این تحقیق اثر پوششهای خوراکی بر پایه کربوکسیمتیلسلولز حاوی عصاره آویشن در کاهش جذب رطوبت و تولید ترکیبات اولیه و ثانویه حاصل از اکسایش چربی در مغز فندق پوششدهی شده، مورد بررسی قرار گرفت. پوششهای کربوکسی متیل سلولز با غلظتهای مختلف صفر، 5/0 و 5/1 درصد وزنی/حجمی، و عصاره آویشن با غلظتهای صفر، 5/0 و 1 درصد حجمی/حجمی تهیه شد. محتوی رطوبت، عدد پراکسید، عدد اسید تیوباربیتوریک و عدد اسیدی هر سه هفته یکبار اندازهگیری شد. آزمایشات در قالب فاکتوریل بصورت طرح کاملاً تصادفی، در سه تکرار و تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون دانت انجام شد. نتایج نشان داد در مغز فندقهای پوششدهی شده با 5/1 درصد وزنی/حجمی کربوکسی متیل سلولز و 1 درصد حجمی/حجمی عصاره آویشن، جذب رطوبت و فعالیتهای اکسایشی کمتر از نمونههای فاقد پوشش بود. پوشش کربوکسیمتیلسلولز با ایجاد سد در برابر نفوذ اکسیژن و رطوبت به بافت فندق، توانایی به تأخیر انداختن اکسایش چربیها و جذب رطوبت در مغز فندق تازه را دارا بود. افزودن عصاره آویشن در ترکیب پوشش، علاوه بر افزایش عمر ماندگاری فندق، از جنبه فراسودمندی این محصول حائز اهمیت میباشد. این پوشش خوراکی و دوستدار محیط زیست است و به پوششهای سنتزی ترجییح داده میشود.
دریافت: 1393/2/26 | پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1394/12/1