Determination of some physical and mechanical properties of two varieties of quercus (Libani and Persica)
Tahmasebi, M. 1*, Tavakoli, T. 2, Khoshtaghaza, M. H. 3. FSCT 2009; 6 (23) :87-94
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6128-fa.html
چکیده: (4613 مشاهده)
چکیده
در این تحقیق برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی میوه بلوط به صورت تابعی از گونه اندازهگیری و ارزیابی گردید. خواص فیزیکی شامل ویژگیهای ابعادی (طول، قطر بزرگ، قطر کوچک)، وزن و خواص هندسی (قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع)، دانسیته[1](توده و جامد)، ضریب کرویت، وزن هزار دانه، تخلخل و ضریب اصطکاک در دو گونه بلوط در سطح 1% دارای تفاوت معنیدار شدند. برای تعیین خواص مکانیکی، نمونهها بین دو صفحه تخت موازی بارگذاری شدند و مقادیر نیروی شکست، جابجایی در نقطه شکست، انرژی در نقطه شکست و چغرمگی[2] در سرعت بارگذاری (31، 54، 75، 200 و 300 میلی متر بر دقیقه)، در جهت بارگذاری عمودی (درجهت قطر) تعیین شد که مقادیر نیروی شکست با افزایش سرعت بارگذاری افزایش یافت، همچنین با توجه به تحلیل آماری که روی دادههای بدست آمده از خواص مکانیکی گونههای بلوط انجام شد، اثر متقابل گونه و سرعت بارگذاری بر همه خواص مکانیکی تفاوت معنی داری در سطح 1% داشتند. بیشترین ضریب اصطکاک ایستا برای دو گونه روی سطح لاستیک و کمترین آن روی سطح آلومینیومی بدست آمد.
[1]. Density
[2]. Toughness
دریافت: 1387/2/30 | پذیرش: 1387/11/30 | انتشار: 1388/9/1