دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

davodi D, Habibi N, Daraei Garmakhany ا, Rahimi A. Response surface optimization of the changes in some physicochemical and quality attributes of black grape (Rasheh cultior) coated with maltodextrin containing chitosan and olive leaf extract during storage period. FSCT 2022; 19 (131) :1-16
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61225-fa.html
داودی داود، حبیبی نادر، دارائی گرمه خانی امیر، رحیمی عبدالرحمان. بهینه سازی سطح پاسخ تغییرات برخی خواص کیفی و فیزیکوشیمیایی انگور سیاه (رقم رشه) پوشش دهی شده با مالتودکسترین حاوی کیتوزان و عصاره برگ زیتون طی دوره انبارداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1401; 19 (131) :16-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61225-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی،گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
2- استادیار ،گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران، ، naderhabibi45@yahoo.com
3- گروه ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
4- استادیار گیاهان دارویی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران.
چکیده:   (213 مشاهده)
انگور یکی از مهم‌ترین میوه­های جهان است و علی­رغم نافرازگرا بودن به سرعت دچار افت کیفیت می­شود. هدف اصلی تکنولوژی پس از برداشت کاهش خسارات در دوره پس از برداشت است. روش­های مختلفی برای افزایش ماندگاری میوه‌ها و سبزیجات پیشنهاد شده که عمدتاً شامل استفاده از نگه دارنده‌های شیمیایی است که دارای مشکلات و محدودیت‏هایی می­باشند. امروزه تمایل به استفاده از ترکیبات طبیعی نظیر پوشش‌های خوراکی فعال جهت نگهداری میوه‌ها زیاد شده است. این مطالعه جهت بررسی تأثیر پوشش خوراکی مالتودکسترین حاوی غلظت‌های مختلف کیتوزان و عصاره برگ زیتون بر ماندگاری و خصوصیات کیفی (شامل میزان مواد جامد محلول، pH آب میوه، اسیدیته، شاخص طعمی، ترکیبات فنولی کل، ویتامین ث و خواص ارگانولپتیکی) میوه انگور سیاه رقم رشه طی 90 روز انبارداری انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش مالتودکسترین حاوی کیتوزان و عصاره برگ زیتون موجب کاهش اتلاف وزن، جلوگیری از تجزیه ترکیبات فنولی و ویتامین ث نمونه‌ها طی دوران انبارداری شد. افزایش زمان انبارداری منجر به کاهش میزان اسیدهای آلی و افزایش pH نمونه‌ها شد در حالی که افزایش غلظت کیتوزان و عصاره برگ زیتون باعث حفظ بیشتر اسیدهای آلی و کاهش pH نمونه‌های انگور شد. میزان مواد جامد محلول کل نمونه‌های انگور با افزایش زمان انبارداری افزایش یافت. نتایج نشان داد که استفاده از پوشش مالتودکسترین حاوی کیتوزان و عصاره برگ زیتون موجب حفظ کیفیت و کاهش تخریب خواص حسی میوه انگور طی انبارداری شد. بهترین شرایط برای نگهداری میوه انگور شامل استفاده از پوشش مالتودکسترین حاوی 2% کیتوزان و 75/0% عصاره برگ زیتون می‌باشد که با اعمال این شرایط زمان انبارداری چیزی حدود دو ماه ( 30/57 روز) می‌باشد و در این دوره، میوه انگور حداقل میزان افت وزن را داشته ولی میزان ویتامین ث و پذیرش کلی محصول حداکثر می‌باشد که مطلوبیت این شرایط بهینه 703/0 می‌باشد.
 
     
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: فناوری پس از برداشت مواد غذایی
دریافت: 1401/2/10 | پذیرش: 1401/3/24 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.