دوره 19، شماره 131 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 131 صفحات 90-83 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Godini N, Gohari Ardabili A, Salehi F. Application of ANFIS approach for modeling of drying process of quince seed gum using infrared dryer. FSCT 2022; 19 (131) :83-90
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61173-fa.html
گودینی نوید، گوهری اردبیلی اشرف، صالحی فخرالدین. استفاده از روش انفیس برای مدل‌سازی فرآیند خشک‌کردن صمغ دانه "به" با خشک‌کن فروسرخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (131) :83-90

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-61173-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
2- استادیار گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. ، aagohari@yahoo.com
3- ، گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده:   (1066 مشاهده)
انفیس (سیستم استنتاج تطبیقی فازی- عصبی) یک روش ترکیبی عصبی- فازی برای مدل‌سازی پدیده‌های انتقال (جرم و حرارت) در فرآوری مواد غذایی است. در این مطالعه ابتدا جهت خشک‌کردن صمغ استخراج شده از دانه "به"، از یک خشک‌کن فروسرخ استفاده گردید. سپس از روش انفیس برای مدل‌سازی و پیش‌بینی درصد تغییرات وزن این صمغ هنگام خشک شدن در خشک‌کن فروسرخ استفاده شد. در خشک‌کن فروسرخ اثر فاصله نمونه‌ها از لامپ پرتودهی و اثر ضخامت صمغ درون ظرف بر زمان خشک شدن و درصد کاهش وزن صمغ دانه "به" در طی زمان خشک‌کردن، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج خشک‌کردن این صمغ با روش فروسرخ نشان داد با کاهش فاصله نمونه‌ها از منبع حرارتی از 10 به 5 سانتی‌متر، میانگین زمان خشک شدن صمغ دانه "به" از 0/58 دقیقه به 3/29 دقیقه کاهش یافت (ضخامت 5/1 سانتی‌متر). همچنین با کاهش ضخامت صمغ موجود در ظرف نمونه از 5/1 به 5/0 سانتی‌متر نیز میانگین زمان خشک‌کردن صمغ استخراج شده از 7/45 دقیقه به 3/19 دقیقه کاهش یافت (فاصله 5/7 سانتی‌متر). مدل انفیس با 3 ورودی زمان خشک‌کردن، فاصله نمونه‌ها از منبع حرارتی و ضخامت صمغ موجود در ظرف نمونه برای پیش‌بینی درصد تغییرات وزن این صمغ هنگام خشک شدن در خشک‌کن فروسرخ، توسعه یافت. مقادیر ضریب تبیین محاسبه‌شده برای پیش‌بینی درصد کاهش وزن صمغ با استفاده از الگوریتم خوشه‌بندی کاهشی مبتنی بر انفیس برابر 983/0 بود. در مجموع می‌توان بیان داشت که میزان ضریب تبیین بالای بین نتایج تجربی و خروجی‌های مدل انفیس بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این روش در مدل‌سازی فرایندهای انتقال جرم و حرارت در صنایع غذایی است.
 
متن کامل [PDF 440 kb]   (509 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1401/2/8 | پذیرش: 1401/8/25 | انتشار: 1401/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.