Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B, Noshad م. Evaluation of chemical and antimicrobial properties of hydroalcoholic extract of artichoke (Cynara scolymus) on fungi causing rot in strawberry fruit. FSCT 2022; 19 (125) :369-379
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60794-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی ویژگیهای شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی (Cynara scolymus) بر قارچهای عامل پوسیدگی و کپکزدگی پس از برداشت میوه توتفرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :369-379
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-60794-fa.html
1- 1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- 2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
3- 3- دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (1468 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی ویژگیهای شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی بر علیه قارچهای عامل پوسیدگی و کپکزدگی (بوتریتیس سینهرا، آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر) پس از برداشت میوه توتفرنگی انجام گرفت. عصاره کنگر فرنگی با کمک حلال آب/اتانول استخراج گردید و محتوای فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (بر حسب مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS) و اثر ضد قارچی آن بر اساس آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی بررسی گردید. عصاره حاوی mg GAE/g 30/47 فنول کل، mg QE/g 19/35 فلاونوئید کل بود و فعالیت آنتیاکسیدانی آن بر حسب مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 45/58 و 37/54 درصد بدست آمد. نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار و چاهک آگار نشان داد که آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب حساسترین و مقاومترین سویههای قارچی نسبت به عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی میباشند. علاوه بر این، حداقل غلظت کشندگی عصاره برای قارچ آسپرژیلوس نایجر (حساسترین سویه) معادل 512 میلیگرم در میلیلیتر بود. نتایج این مطالعه نشان میدهد که عصاره هیدروالکلی کنگر فرنگی قابلیت استفاده بعنوان ترکیب ضد قارچ طبیعی جهت کنترل پوسیدگی میوه توتفرنگی طی دوره انبارمانی را دارا میباشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1401/1/23 | پذیرش: 1401/3/30 | انتشار: 1401/4/10