دوره 5، شماره 16 - ( 1387 )                   جلد 5 شماره 16 صفحات 50-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Modified Atmosphere Packaging and Cold Storage on Quality and Quantity Characteristes of Two Varieties of Lettuce (Lactuca sativa L.). FSCT 2008; 5 (16) :37-50
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6030-fa.html
تاثیر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته (MAP) و انبار سرد بر صفات کمی و کیفی دو رقم کاهو(Lactuca sativa L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1387; 5 (16) :37-50

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6030-fa.html


چکیده:   (8684 مشاهده)
  چکیده نگهداری مواد غذایی همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است به طوری که در طی سالیان دراز روش­های متعدد را به منظور حفظ نیازمندی­های خود به کار گرفته یا ابداع نموده است. از جمله این روش­ها، نگهداری محصولات کشاورزی با استفاده از انبارهای سرد، پوشش­های پلاستیکی و اتمسفر کنترل شده یا تعدیل یافته می­باشد. در این پژوهش اثر  بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته فعال با 3% اکسیژن و 1% دی اکسید کربن در پوشش پلی پروپیلن با دو ضخامت 30 و 40 میکرون و تیمارهای دمایی 1و 4 درجه سانتی گراد در سردخانه با رطوبت نسبی 90-85 درصد و در مدت 4 هفته بر روی دو رقم کاهو به نام­هایCos  و Crisphead، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشات شامل درصد کاهش وزن، درصد رطوبت ، درصدکلروفیل، درصد مواد جامد محلول، میزان ویتامین ث، میزان سدیم، میزان پتاسیم و میزان تولید اتیلن بود. در انتهای هفته چهارم و بعد از خروج کاهو­ها از سرد خانه، تست  کیفیت ظاهری و بازار پسندی نیز انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که رقم Cos قابلیت نگهداری بهتری نسبت به رقم Crisp داشته است. هم­چنین مدت زمان 3 هفته و دمای 1 درجه سانتی گراد انبار،  درحفظ خصوصیات و نگهداری کاهوها اثر بهتری داشت. نتیجه بررسی اثر اتمسفر تعدیل یافته و پوشش پلی­پروپیلن نشان داد که  در رقم Cos  تیمارهای پوشش 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال و پوشش 30 میکرون همراه با اتمسفر تعدیل یافته فعال و در رقم Crisp تیمارهای پوششی 30 و 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال بهترین نتایج را در حفظ خصوصیات کمی و کیفی کاهو داشتند.  
متن کامل [PDF 386 kb]   (4885 دریافت)    

دریافت: 1387/1/13 | پذیرش: 1387/6/28 | انتشار: 1391/6/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.