چکیده: (8684 مشاهده)
چکیده
نگهداری مواد غذایی همواره ذهن بشر را به خود مشغول کرده است به طوری که در طی سالیان دراز روشهای متعدد را به منظور حفظ نیازمندیهای خود به کار گرفته یا ابداع نموده است. از جمله این روشها، نگهداری محصولات کشاورزی با استفاده از انبارهای سرد، پوششهای پلاستیکی و اتمسفر کنترل شده یا تعدیل یافته میباشد. در این پژوهش اثر بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته فعال با 3% اکسیژن و 1% دی اکسید کربن در پوشش پلی پروپیلن با دو ضخامت 30 و 40 میکرون و تیمارهای دمایی 1و 4 درجه سانتی گراد در سردخانه با رطوبت نسبی 90-85 درصد و در مدت 4 هفته بر روی دو رقم کاهو به نامهایCos و Crisphead، مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایشات شامل درصد کاهش وزن، درصد رطوبت ، درصدکلروفیل، درصد مواد جامد محلول، میزان ویتامین ث، میزان سدیم، میزان پتاسیم و میزان تولید اتیلن بود. در انتهای هفته چهارم و بعد از خروج کاهوها از سرد خانه، تست کیفیت ظاهری و بازار پسندی نیز انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که رقم Cos قابلیت نگهداری بهتری نسبت به رقم Crisp داشته است. همچنین مدت زمان 3 هفته و دمای 1 درجه سانتی گراد انبار، درحفظ خصوصیات و نگهداری کاهوها اثر بهتری داشت. نتیجه بررسی اثر اتمسفر تعدیل یافته و پوشش پلیپروپیلن نشان داد که در رقم Cos تیمارهای پوشش 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال و پوشش 30 میکرون همراه با اتمسفر تعدیل یافته فعال و در رقم Crisp تیمارهای پوششی 30 و 40 میکرون بدون اتمسفر تعدیل یافته فعال بهترین نتایج را در حفظ خصوصیات کمی و کیفی کاهو داشتند.
دریافت: 1387/1/13 | پذیرش: 1387/6/28 | انتشار: 1391/6/13