1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، azizit_m@modares.ac.ir
3- استادیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
چکیده: (853 مشاهده)
در سالهای اخیر، تغییر در سبک زندگی و نیاز به تهیه و دسترسی راحتتر و سریعتر به مواد غذایی و نوشیدنیها منجر به تغییراتی در بستهبندی مواد غذایی شده است. یکی از این تغییرات، ظهور بستهبندیهای خود گرم شونده است که به مصرفکننده اجازه میدهد بدون استفاده از دستگاههای گرمایشی، به غذا و نوشیدنی گرم در هر مکانی دسترسی پیدا کند. در این مطالعه، از سیلندر ساخته شده از فولاد ضد زنگ l316 برای گرم کردن 200 میلیلیتر چای و شیر پاستوریزه کمچرب با استفاده از واکنش زئولیت A3 و آب استفاده شد. در نتیجه، دمای داخل سیلندر برای نسبت 1:9، پس از 95 ثانیه از 8/30 درجه سانتیگراد به 3/100 درجه سانتیگراد افزایش یافت و این مقدار گرما منجر به افزایش دمای چای از 8/26 درجه سانتیگراد به 3/29 درجه سانتیگراد در مدت زمان 488 ثانیه گردید. همچنین، پس از گذشت 841 ثانیه، دمای شیر از 9/23 درجه سانتیگراد به 3/27 درجه سانتیگراد افزایش یافت. سپس نحوه گرمایش سیلندر حاوی این واکنش در نوشیدنیهای ذکر شده با استفاده از نرم افزار COMSOL Multiphysics شبیهسازی و مدلسازی شد و مشخص گردید که دادههای تجربی و مدلهای شبیهسازی شده تقریباً مشابه بودند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مهندسی صنایع غذایی دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1401/2/31 | انتشار: 1401/9/10