دوره 19، شماره 129 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 129 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amery H, Azizi M H, Salimi A. Investigation on Warming Capacity of Zeolite 3A and Water Reaction in Self-heating Cylinder to Warm up Beverages. FSCT 2022; 19 (129) :13-22
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59980-fa.html
عامری حانیه، عزیزی محمدحسین، سلیمی آزاده. بررسی ظرفیت گرمایشی واکنش زئولیت A3 و آب در سیلندر خود گرم شونده جهت گرم کردن نوشیدنی‌ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (129) :13-22

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59980-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، azizit_m@modares.ac.ir
3- استادیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
چکیده:   (853 مشاهده)
 
در سال­های اخیر، تغییر در سبک زندگی و نیاز به تهیه و دسترسی راحت­تر و سریع­تر به مواد غذایی و نوشیدنی­ها منجر به تغییراتی در بسته­بندی مواد غذایی شده است. یکی از این تغییرات، ظهور بسته­بندی­های خود گرم شونده است که به مصرف­کننده اجازه می­دهد بدون استفاده از دستگاه­های گرمایشی، به غذا و نوشیدنی گرم در هر مکانی دسترسی پیدا کند. در این مطالعه، از سیلندر ساخته شده از فولاد ضد زنگ l316 برای گرم کردن 200 میلی­لیتر چای و شیر پاستوریزه کم­چرب با استفاده از واکنش زئولیت A3 و آب استفاده شد. در نتیجه، دمای داخل سیلندر برای نسبت 1:9، پس از 95 ثانیه از 8/30 درجه سانتی­گراد به 3/100 درجه سانتی­گراد افزایش یافت و این مقدار گرما منجر به افزایش دمای چای از 8/26 درجه سانتی­گراد به 3/29 درجه سانتی­گراد در مدت زمان 488 ثانیه گردید. همچنین، پس از گذشت 841 ثانیه، دمای شیر از 9/23 درجه سانتی­گراد به 3/27 درجه سانتی­گراد افزایش یافت. سپس نحوه گرمایش سیلندر حاوی این واکنش در نوشیدنی­های ذکر شده با استفاده از نرم افزار COMSOL Multiphysics شبیه­سازی و مدل­سازی شد و مشخص گردید که داده­های تجربی و مدل­های شبیه­سازی شده تقریباً مشابه بودند.
متن کامل [PDF 1643 kb]   (804 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مهندسی صنایع غذایی
دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1401/2/31 | انتشار: 1401/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.