دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 166-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samimi Z, Yaghoobi M, Sanikhani M, Kheiry A. Evaluation of effective factors on the extraction efficiency of phenolic and flavonoid compounds of lemon verbena (Aloysia citriodora Palau) under ultrasonic waves and evaluation of its antibacterial properties. FSCT 2022; 19 (127) :155-166
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59903-fa.html
صمیمی زینب، یعقوبی ملیحه، ثانی خانی محسن، خیری عزیزاله. بررسی فاکتورهای مؤثر بر بازده استخراج ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی گیاه به‌لیمو (Aloysia citriodora Palau) تحت امواج فراصوت و بررسی خاصیت آنتی باکتریایی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران 1401; 19 (127) :166-155

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59903-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
2- استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان ، myaghoobi@znu.ac.ir
3- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده:   (196 مشاهده)
یکی از چالش‌های مهم در استفاده از گیاهان دارویی، بهبود بازده استخراج ترکیبات مؤثره گیاهی می‌باشد. بنابراین مطالعه بر روی فاکتورهای اثرگذار در استخراج این مواد از موارد مهمی است که همواره مورد توجه پژوهشگران می‌باشد. گیاه به­لیمو (Aloysia citriodora Palau) به دلیل وجود مواد مؤثره بالا در برگ‌های آن دارای خواص دارویی و غذایی است که همواره مورد توجه پژوهشگران گیاهان دارویی و معطر بوده است. در این پژوهش اثر نوع حلال، دمای استخراج، زمان استخراج و نسبت ماده خشک گیاهی به حلال بر بازده استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی برگ گیاه تحت امواج فراصوت بر مبنای آزمایشات طراحی شده با روش سطح پاسخ  مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشات نشان داد که دمای استخراج و نسبت ماده خشک گیاهی به حلال دو متغیر اثرگذار استخراج ترکیبات مؤثره گیه به لیمو تحت امواج فراصوت می‌باشند. همچنین میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی- اتانولی در شرایط استخراج مشابه نسبت به آب خالص بیشتر بود. خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی-اتانولی نسبت به عصاره آبی خالص تفاوت معنی داری داشت. حساسیت باکتری اشریشیا کلی نسبت به هر دو عصاره آبی-اتانولی و آبی نسبت به باکتری استافیلوکوکوس آرئوس بیشتر بود.
متن کامل [PDF 1337 kb]   (15 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/12/8 | پذیرش: 1401/4/12 | انتشار: 1401/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.