دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 253-243 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi F, Cheraghi R, Rasouli M. Application of neuro-fuzzy approach for modeling of dehydration process from banana slices by osmosis-ultrasound method. FSCT. 2022; 19 (125) :243-253
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59325-fa.html
صالحی فخرالدین، چراغی رعنا، رسولی مجید. استفاده از روش نرو- فازی برای مدل‌سازی فرآیند آبگیری از برش‌های موز به روش اسمز- فراصوت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :253-243

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59325-fa.html


1- دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، fs1446@yahoo.com
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
3- استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده:   (167 مشاهده)
سیستم استنتاج تطبیقی فازی- عصبی (نرو- فازی یا انفیس) یک شبکه ترکیبی عصبی- فازی شناخته شده برای مدل‌سازی سیستم‌های پیچیده است. در این سیستم متداول‌ترین روش خوشه‌بندی فازی، الگوریتم خوشه‌بندی کاهشی فازی است. در این الگوریتم، یک خوشه با درجه مشخص برای هر نقطه داده وجود دارد که توسط یک سطح تابع عضویت توضیح داده می‌شود. در این مطالعه از مدل انفیس برای پیش‌بینی کاهش وزن (%)، جذب مواد جامد (%)، کاهش آب (%) و آبگیری مجدد (%) برش‌های موز آب‌گیری شده به روش اسمز-فراصوت استفاده شد. مدل انفیس با 3 ورودی توان فراصوت (در سه سطح 0، 75 و 150 وات)، زمان تیمار فراصوت (در سه زمان 10، 15 و 20 دقیقه) و غلظت محلول ساکارز (در سه سطح 30، 45 و 60 درجه بریکس) برای پیش‌بینی ویژگی‌های برش‌های موز آبگیری شده، توسعه یافت. مقادیر ضریب تبیین محاسبه‌شده برای پیش‌بینی کاهش وزن (%)، جذب مواد جامد (%)، کاهش آب (%) و آبگیری مجدد (%) برش‌های موز آبگیری شده با استفاده از الگوریتم خوشه‌بندی کاهشی مبتنی بر انفیس به ترتیب برابر 93/0، 95/0، 94/0 و 91/0 بود. در مجموع می‌توان بیان داشت که میزان ضرایب تبیین بالای بین نتایج تجربی و خروجی‌های مدل انفیس بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این روش در کنترل فرایندهای پیچیده صنایع غذایی از جمله فرآیندهای آبگیری و خشک‌کردن است.
متن کامل [PDF 1073 kb]   (18 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1400/11/16 | پذیرش: 1401/3/16 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.