دوره 13، شماره 59 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 150-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadi S, Nasiri S M. Application of acoustic method for estimation of kiwifruit firmness during storage. FSCT 0; 13 (59) :143-150
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5922-fa.html
جوادی شیددخت، نصیری سید مهدی. کاربرد روش صوتی برای برآورد سفتی میوه کیوی در مدت نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (59) :143-150

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5922-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شیراز
2- استادیار بخش مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (4620 مشاهده)
چکیده سفتی یکی از خصوصیات مهم کیفیتی میوه کیوی است. این خصوصیت تحت شرایط دما و مدت زمان نگهداری تغییر خواهد نمود. برای تعیین سفتی روش های مختلف مخرب و غیر مخرب تعریف و توسعه یافته است. مزیت روش های غیر مخرب جلوگیری از آسیب به میوه محصول و استفاده از آن در سامانه های فرآوری به صورت بلادرنگ است. هدف پژوهش حاضر ارزیابی روش غیر مخرب صوتی برای تعیین سفتی میوه کیوی در دو دمای مختلف طی مدت زمان نگهداری می باشد. بر همین اساس سفتی کیوی در مدت دو هفته به روش غیر مخرب صوتی مورد بررسی قرار گرفت. برای تعیین همبستگی بین خصوصیات استخراج شده از آزمون صوتی نظیرفرکانس رزونانسی، ضریب استحکام و مدول الاستیسیته، و سفتی میوه، آزمون مخرب نفوذ نیز طی مدت یاد شده بر روی نمونه ها انجام شد. حداکثر نیروی نفوذ در آزمون مخرب رابطه نسبتا قوی با پارامترهای بدست آمده از آزمون صوتی، فرکانس رزونانسی، ضریب استحکام، مدول الاستیسیته به ترتیب با ضرایب تبیین 838/0، 857/0 و 865/0 داشت. با توجه به رابطه قوی بین مدول الاستیسیته و سفتی، این رابطه مورد واسنجی قرار گرفت و نشان داد با خطای 4/7 درصد قادر به تخمین سفتی میوه کیوی است. بنابراین آزمون غیر مخرب صوتی می تواند جایگزین مناسبی برای تعیین سفتی میوه و عمر انبارمانی میوه کیوی باشد.
متن کامل [PDF 240 kb]   (2475 دریافت)    

دریافت: 1394/2/20 | پذیرش: 1394/10/20 | انتشار: 1395/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.