دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 354-341 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabatabaeekoloor R, Yousefnia pasha H. Evaluation of physicochemical changes of strawberry under modified atmosphere using nanocomposite packaging film. FSCT 2023; 19 (132) :341-354
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58930-fa.html
طباطبائی کلور رضا، یوسف نیا پاشا حسن. ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی توت‌فرنگی در اتمسفر اصلاح شده با استفاده از فیلم بسته‌بندی نانوکامپوزیت. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :341-354

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58930-fa.html


1- گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ، r.tabatabaei@sanru.ac.ir
2- گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده فناوری های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (251 مشاهده)
ماهیت فسادپذیری میوه توت­ فرنگی (Fragaria×ananassa Duch.) یک فاکتور کلیدی است که مصرف آن به دلیل کاهش تازگی و ماندگاری پس از برداشت محدود است. شرایط بسته­ بندی مناسب، دمای ذخیره­ سازی پایین و ترکیب­ اتمسفر مطلوب درون بسته­ در حفظ ویژگی­های کیفی و افزایش ماندگاری میوه­های فسادپذیر ضروری هستند. در این مطالعه، فیلم­های بسته­بندی بر پایه پلی­لاکتیک اسید (شامل neat PLA، PLA/TA10 و PLA/C20A1/TA10) تحت دو ترکیب گازی مختلف (شامل 10 KPa O2+15 KPa CO2+75 KPa N2 (MAP-A) و 15 KPa O2+10 KPa CO2+75 KPa N2 (MAP-B)) و یک نمونه شاهد بدون تزریق گاز روی میوه توت­فرنگی تازه ارزیابی شدند. تأثیر تیمارهای اشاره شده بر برخی خواص فیزیکوشیمیایی میوه توت­فرنگی تازه نظیر کاهش وزن، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH و سفتی در دمای 0C 4 برای 23 روز ذخیره­سازی براساس آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاٌ تصادفی مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان دادند که کاهش وزن و سفتی میوه توت­فرنگی با گذشت زمان کاهش می­یابد در حالی که مقدار  pH افزایش یافت. مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون همه تیمارها طی زمان ذخیره­سازی افزایش یافت و در پایان زمان ذخیره­سازی کاهش یافت. همچنین گزارش شد که میوه­های بسته­بندی شده در PLA/C20A1/TA10 به دلیل نفوذپذیری بخار آب و نرخ انتقال اکسیژن کمتر نسبت به دو فیلم PLA/TA10 و neat PLA باعث خصوصیات کیفی بهتر شد. همچنین ترکیب گازی MAP-A نسبت به MAP-B به دلیل دی­اکسید کربن بیشتر درون بسته­ها و میزان تنفس کمتر برای میوه توت­فرنگی مناسب­تر بود. بنابراین استفاده از فیلم نانوکامپوزیت با اتمسفر اصلاح شده برای نگه­داری میوه توت­فرنگی در دمای پایین پیشنهاد می­شود.
متن کامل [PDF 326 kb]   (157 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1400/11/3 | پذیرش: 1401/9/21 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.