بذرافکن فیروزه، زرین قلمی سهیلا، گنجلو علی. تاثیر نوع حلال بر میزان ترکیبات زیست فعال و فعالیت ضداکساینده عصاره آلبالو تلخه (White mahlab L.). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (65) :248-239
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5887-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه زنجان
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه زنجان
چکیده: (2683 مشاهده)
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر سه نوع حلال مختلف آب، اتانول و متانول بر بازده استخراج، میزان فنل کل (TPC)، فلاونوئید کل (TFC) و فعالیت ضداکساینده به دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل (DPPH) و هیدروژن پراکسید (H2O2) عصاره آلبالو تلخه (White mahlab L.) بوده است. نتایج نشان داد که در بین عصارههای مورد بررسی، عصاره اتانولی بالاترین راندمان استخراج) 5/0±33/3 درصد( را داشته است. در حالی که عصاره متانولی بیشترین میزان فنل کل (09/0±79/3 میلیگرم معادل اسید گالیک در گرم نمونه) و فلاونوئید کل (0007/0±16/0 معادل میلیگرم روتین در گرم نمونه) را نشان داد. همچنین عصاره متانولی بیشترین درصد مهار رادیکالهای آزاد DPPH و هیدروژن پراکسید را در غلظت 005/0 مشخص کرد (به ترتیب 81/1±29/64 و 05/0±28/2 درصد). با توجه به نتایج این تحقیق، میتوان عصاره متانولی میوه آلبالو تلخه را که در کشور ما به آن هیچگونه توجهی نشده است به عنوان یک منبع طبیعی دارای ترکیبات زیست فعال مفید و دارای فعالیت ضداکساینده بالا برای استفاده در صنعت غذا و دارو معرفی کرد.
دریافت: 1395/2/22 | پذیرش: 1395/8/22 | انتشار: 1396/4/1