Shayesteh Kia P, Sadeghi A, Kashaninejad M, Khomeiri M, Zarali M. Evaluation of probiotic properties of Lactobacillus brevis as the predominant LAB isolated from fermented amaranth. FSCT 2023; 19 (132) :65-76
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58517-fa.html
شایسته کیا پروین، صادقی علیرضا، کاشانی نژاد مهدی، خمیری مرتضی، زارعلی مریم. ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آمارانت تخمیر شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :65-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58517-fa.html
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghi.gau@gmail.com
چکیده: (963 مشاهده)
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از شبه غلات تخمیر شده در تهیه کشتهای میکروبی اهمیت وافری دارد. در پژوهش حاضر، پس از شناسایی مولکولی، خصوصیات پروبیوتیکی باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از تخمیر آمارانت مورد ارزیابی قرار گرفت. توالییابی محصولات PCR منجر به شناسایی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. زندهمانی جدایه مذکور پس از تیمار متوالی اسید و صفرا در مقایسه با نمونه کنترل از 108 به حدود CFU/mL 106 رسید و بیشترین اثر ضد باکتریایی را در برابر استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. با اینحال، هاله عدم رشد استافیلوکوکوس اورئوس در حضور جدایه لاکتیکی در مقایسه با هاله عدم رشد لیستریا مونوسیتوژنز اختلاف معنیداری نداشت (05/0P> ). همچنین جدایه لاکتیکی قابلیت خود اتصالی (19/36 درصد) و دگر اتصالی مناسبی با استافیلوکوکوس اورئوس (24/71 درصد) داشت و فاقد فعالیت همولیزی بود. علاوه بر این، نسبت به اکثر آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه مقاوم بود. با توجه با قابلیتهای پروبیوتیکی مناسب لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از تخمیر آمارانت میتوان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر و یا پروبیوتیک در صنایع تخمیری استفاده نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/10/18 | پذیرش: 1401/5/5 | انتشار: 1401/12/10