دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 76-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayesteh Kia P, Sadeghi A, Kashaninejad M, Khomeiri M, Zarali M. Evaluation of probiotic properties of Lactobacillus brevis as the predominant LAB isolated from fermented amaranth. FSCT 2023; 19 (132) :65-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58517-fa.html
شایسته کیا پروین، صادقی علیرضا، کاشانی نژاد مهدی، خمیری مرتضی، زارعلی مریم. ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان باکتری اسید لاکتیک غالب جدا شده از آمارانت تخمیر شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :65-76

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-58517-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، sadeghi.gau@gmail.com
چکیده:   (594 مشاهده)
ارزیابی ویژگی­های پروبیوتیکی باکتری­های اسید لاکتیک جدا شده از شبه غلات تخمیر شده در تهیه کشت­های میکروبی اهمیت وافری دارد. در پژوهش حاضر، پس از شناسایی مولکولی، خصوصیات پروبیوتیکی باکتری­ اسید لاکتیک غالب جدا شده از تخمیر آمارانت مورد ارزیابی قرار گرفت. توالی­یابی محصولات PCR منجر به شناسایی لاکتوباسیلوس برویس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. زنده­مانی جدایه مذکور پس از تیمار متوالی اسید و صفرا در مقایسه با نمونه کنترل از 108 به حدود CFU/mL  106 رسید و بیشترین اثر ضد باکتریایی را در برابر استافیلوکوکوس اورئوس از خود نشان داد. با این­حال، هاله عدم رشد استافیلوکوکوس اورئوس در حضور جدایه لاکتیکی در مقایسه با هاله عدم رشد لیستریا مونوسیتوژنز اختلاف معنی­داری نداشت (05/0P> ). همچنین جدایه لاکتیکی قابلیت خود اتصالی (19/36 درصد) و دگر اتصالی مناسبی با استافیلوکوکوس اورئوس (24/71 درصد) داشت و فاقد فعالیت همولیزی بود. علاوه بر این، نسبت به اکثر آنتی­بیوتیک­های مورد مطالعه مقاوم بود. با توجه با قابلیت­های پروبیوتیکی مناسب لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از تخمیر آمارانت می­توان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر و یا پروبیوتیک در صنایع تخمیری استفاده نمود.
متن کامل [PDF 388 kb]   (369 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/10/18 | پذیرش: 1401/5/5 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.