دوره 14، شماره 65 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 65 صفحات 25-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

صفری میثم، امیری چایجان رضا، علائی بهنام. مدل سازی برخی ویژگیهای مغز بادام در خشک‌کن پیوسته نیمه‌صنعتی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (65) :37-25

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5815-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
2- دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
3- دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی‌سینا، همدان
چکیده:   (3817 مشاهده)
 
چکیده
در این مطالعه خواص خشک شدن مغز بادام رقم آذر در یک خشک­کن پیوسته نیمه­صنعتی با پیش­تیمار میکروویو مورد مطالعه قرار گرفت. هدف از انجام این پژوهش، ارزیابی تاثیر دمای هوا، توان میکروویو و سرعت خطی تسمه در روند خشک­کردن مغز بادام بود. آزمایش­های خشک‌کردن مغز بادام در سه سطح دمای هوا (45، 60 و75 درجه سلسیوس)، سه سطح توان میکروویو (270 و450 و 630 وات)، سه سطح سرعت تسمه (5/2 و 5/6 و 5/10 میلیمتربرثانیه) و سرعت هوای ثابت  5/1 متربرثانیه انجام شد. هفت مدل تجربی به داده­های سینتیک بدست آمده از آزمایش‌ها برازش داده شدند. نتایج نشان داد که مدل میدلی و همکاران دارای بهترین عملکرد بود. بیشترین مقدار ضریب پخش رطوبت موثر (9-1073/4 مترمربع بر ثانیه)  در دمای 75 درجه سلسیوس، توان میکروویو 630 وات و سرعت تسمه 5/10 میلیمتربرثانیه و کمترین مقدار آن (10-1096/4 مترمربع بر ثانیه) در دمای 45 درجه سلسیوس، توان میکروویو 270 وات و سرعت تسمه 5/2 میلیمتربرثانیه بدست آمدند. مقدار انرژی فعال­سازی بین 295/10 و 151/28 کیلوژول بر مول محاسبه شد. بیشترین و کمترین مقدار انرژی مصرفی ویژه به ترتیب  17/83  گیگاژول بر کیلوگرم و 17/8 گیگاژول بر کیلوگرم محاسبه شدند. بیشترین و کمترین مقدار چروکیدگی به ترتیب 86/10%  و 12/6% تعیین شدند. بیشترین میزان تغییر کلی رنگ 46/9 و کمترین مقدار آن 76/4 حاصل گردید. با توجه به اهمیت شاخص­های کیفی، برای داشتن کمترین مقدار چروکیدگی و تغییر رنگ، باید مغز بادام را در دمای 45 درجه سلسیوس، توان میکروویو 270 وات و سرعت تسمه 5/6 میلیمتربرثانیه خشک کرد.
متن کامل [PDF 290 kb]   (1588 دریافت)    

دریافت: 1395/6/6 | پذیرش: 1395/6/6 | انتشار: 1396/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.