1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، ایران.
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، ایران. ، s.bodbodak@gmail.com
چکیده: (1403 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی تاثیر شفافسازی آب انار به وسیله فرآیند اولترافیلتراسیون بر ترکیبات زیستفعال و تخریب ترکیبات زیسترنگی طی فرآوری بود. برای این منظور، تاثیر دما (20 و °C30) و فشار (5/1، 2 و bar 5/2) بر آنتوسیانین، فنول، تانن و شاخصهای رنگ بررسی شد. نتایج آزمایشها نشان داد که تیمارهای اعمال شده بهطور معنیدار آنتوسیانین آب انار را کاهش داد. تیمار ºC20-bar 2 وºC30-bar 2 به ترتیب با 8/2 و 34/14% کمترین و بیشترین کاهش در مقدار آنتوسیانین را نشان دادند. تیمارهای اعمال شده بهطور معنیدار مقدار فنول کل آب انار را 27-8/15% کاهش دادند. تیمار ºC20-bar 2 وºC30-bar 2 به ترتیب با 6/6563 و mg/L9/5696 بیشترین و کمترین فنول را دارا بودند. مقدار تانن کل برای ºC20 و ºC30 به ترتیب برابر با 6/700 و mg/L7/764 بود. میزان کاهش بین 34/39 % برای تیمار ºC30-bar 5/1 و 7/49% برای تیمار ºC20-bar 5/2 بود. مقدار دانسیته رنگ کل در دماهای ºC20 و ºC30 به ترتیب برابر با 09/1 و 17/1 بود. به دلیل تخریب سریع آنتوسیانینها و تاننها در دمای بالا و تولید رنگدانههای قهوهای تیره، دانسیته رنگ کل افزایش یافت. میزان کاهش رنگ تاننی بین 34/39%برای تیمار ºC30-bar5/1 و 7/49% برای تیمار ºC20-bar5/2 بود. نتیجه گیری شد که تاثیر فرآیند غشایی بر کاهش رنگ تاننی (45%) بیشتر از رنگ آنتوسیانینی (23%) بود. در مورد شاخص قهوهای شدن تراوه، بیشترین و کمترین کاهش برابر با 45/34 و 88/19% به ترتیب مربوط به تیمارهای ºC20-bar 5/2 و ºC30-bar 2 بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
کنسرو سازی دریافت: 1400/9/13 | پذیرش: 1400/11/19 | انتشار: 1401/7/10