دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 41-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi K, Mohsenzadeh M. Evaluation of antibacterial and antioxidant effect of gelatin-chitosan bilayer edible coating containing nanoemulsion of Perovskia abrotanoides Kar. essential oil on growth control of Aeromonas hydrophila inoculated into rainbow trout fillet. FSCT 2023; 19 (133) :29-41
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57619-fa.html
احمدی کتایون، محسن زاده محمد. بررسی اثر ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی پوشش خوراکی دولایه ژلاتین-کیتوزان حاوی نانوامولسیون اسانس برازمبل روی کنترل رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده به فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :29-41

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57619-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد - گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان
2- دانشگاه فردوسی مشهد - گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان ، mohsenzadeh@um.ac.ir
چکیده:   (1526 مشاهده)
در این مطالعه اثر پوشش خوراکی دو لایه ی ژلاتین-کیتوزان حاوی نانوامولسیون اسانس برازمبل بر روی کنترل رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده به فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی یک دوره ی 12 روزه در دمای 4 درجه سلسیوس بررسی شده است. ترکیبات شیمیایی اسانس با دستگاه طیف سنج جرمی، خاصیت ضد باکتریایی به روش های انتشار در دیسک، چاهک پلیت و میکرو دایلوشن براث و خاصیت آنتی اکسیدانی با روش احیاء رادیکال آزاد مورد ارزیابی قرارگرفت. تیمارها شامل گروه های کنترل، پوشش ژلاتین، کیتوزان، ژلاتین+اسانس، کیتوزان+اسانس و ژلاتین-کیتوزان+اسانس بودند. نمونه ها پس از آماده سازی در کیسه های استریل پلی اتیلنی در شرایط آزمایشگاه بسته بندی و 12روز در4 درجه نگهداری و به فاصله 3 روز مورد ارزیابی میکروبی، شیمیایی و حسی قرار گرفتند. نتایج آنالیز اسانس نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس شامل اکالیپتول(24/51 درصد) و کامفور(22/02 درصد) می باشند. حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی نانوامولسیون اسانس برازمبل به ترتیب 0/0625 و 0/125 درصد گزارش گردید. میزان بازهای ازته ی فرار و اندیس پراکسید در طول دوره ی مطالعه روند افزایشی داشته است. طبق نتایج حاصل از اندازه گیری شاخص پراکسید و pH، بین تمام تیمار ها و تیمار کنترل اختلاف معنی داری وجود داشت(0/05>P). میانگین لگاریتم کاهش باکتری در بین گروه ها تفاوت معنی داری داشت و بیشترین اثر ضد باکتریایی در پوشش کیتوزان-ژلاتین حاوی نانوامولسیون اسانس برازمبل مشاهده شد. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص گردید که پوشش خوراکی دولایه ژلاتین-کیتوزان حاوی نانوامولسیون اسانس برازمبل دارای اثر ضدمیکروبی مؤثری بر علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا داشته و سبب حفظ ویژگی های حسی و افزایش ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان شده و می تواند پوشش مناسبی جهت افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی باشد.
متن کامل [PDF 434 kb]   (1017 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/9/12 | پذیرش: 1401/1/17 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.