Kakouei T, Ataye salehi E, Mahdian E, Fatahi Moghadam J. Evaluation of physical, chemical and sensory properties of Thomson Novell and Valencia oranges during cold storage. FSCT 2022; 19 (128) :57-68
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57407-fa.html
کاکوئی طاهره، عطای صالحی اسماعیل، مهدیان الهام، فتاحی مقدم جواد. ارزیابی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی پرتقالهای ارقام تامسون ناول و والنسیا در طی نگهداری در سردخانه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :57-68
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57407-fa.html
1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران ، eatayesalehi@yahoo.com
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاداسلامی، قوچان، ایران
4- استادیار موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، رامسر، ایران
چکیده: (1332 مشاهده)
یکی از مهمترین مسائل در زمینه پرورش و تولید محصولات باغی به خصوص پرتقال، آبیاری گیاه بصورت قطره ای و میزان آن است. ایران به دلیل داشتن شرایط آب و هوایی خشک با چالشهای بسیاری در زمینه پرورش و تولید این محصول مواجه است. بر همین اساس در پژوهش حاضر اثر تنش کم آبی و مدت زمان نگهداری در سردخانه با دما زمان بهینه هر محصول، بر خصوصیات شیمیایی (فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان اسید آسکوربیک)، فیزیکی (وزن، تغییرات عرض، طول، حجم، وزن و وزن عصاره)، ویژگی رنگی و خصوصیات حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی تغییرات فیزیکی پرتقال تامسون و والنسیا در نمونههای بدون تنش آبی در روز نخست تفاوت چشمگیری نداشت، و در زمان نگهداری کاهش معنی دار داشت. بر اساس نتایج، بیشترین میزان کاهش وزن، وزن عصاره، آنتی اکسیدان، اسید آسکوربیک و حجم واریتههای پرتقال طی انبارداری، در نمونههای تحت تنش کم آبی بود. مولفه های رنگی روشنایی، شاخص a* و شاخص b* درنمونههای پرتقال تامسون تحت تنش آبی و در زمان نگهداری کاهش داشت، در پرتقال والنسیا این فاکتورها تفاوت معنیداری در مدت زمان نگهداری 30 رو نداشتند. خصوصیات حسی بدطعمی و تلخی در واریته های پرتقال تحت تنش آبی بیشتر بود و در مدت زمان نگهداری و از نظر ارزیابان حسی امتیاز کمتری کسب نمود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی پس از برداشت میوه و سبزیجات دریافت: 1400/9/4 | پذیرش: 1401/4/29 | انتشار: 1401/7/10