دوره 19، شماره 122 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 122 صفحات 82-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shabahang Z, Nouri L, Mohammadi Nafchi A. Investigation of physicochemical and mechanical properties of nanocomposite film based on whey protein isolated and pectin containing copper oxide nanoparticles and lip beet pigment (betanine). FSCT 2022; 19 (122) :71-82
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57178-fa.html
شباهنگ زهرا، نوری لیلا، محمدی نافچی عبدالرضا. بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم نانوکامپوزیت بر پایه وی پروتئین ایزوله و پکتین حاوی نانو ذرات اکسید مس و رنگدانه چغندر لبویی (بتانین). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :71-82

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57178-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران ، nouri.le.ir@gmail.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تکنولوژی های صنعتی، دانشگاه علوم مالزی(USM)
چکیده:   (2179 مشاهده)
امروزه، به علت افزایش نگرانی در مورد مواد زیست تخریب ناپذیر، مواد بسته بندی تجزیه پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته ­اند؛ لذا هدف از این پژوهش بررسی اثر رنگدانه بتانین در سطوح (5-5/2-0وزنی/ حجمی%) و نانو ذره اکسید مس در سطوح (4-2-0وزنی/حجمی%) در فیلم نانوکامپوزیت بر پایه وی پروتئین ایزوله/ پکتین در قالب طرح مرکب مرکزی بر خواص مکانیکی و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی فیلم تولیدی می­باشد. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش درصد رنگدانه بتانین و نانو ذره اکسید مس ضخامت و رطوبت نمونه­ ها افزایش و حلالیت کاهش یافت(P<0/05). همچنین با افزودن سطوح بالای رنگدانه بتانین قرمزی(a) افزایش و روشنایی(L) و زردی(b) نمونه­ها کاهش یافت. افزودن نانو ذره باعث کاهش شاخص b گردید در حالیکه بر شاخص a نمونه­ ها اثر معناداری نداشت. هم­چنین با افزودن رنگدانه و نانوذره مقاومت کششی و ازدیاد طول نمونه‌های فیلم به طور معناداری افزایش یافت(P<0/05). مطابق با تمامی نتایج حاصله استفاده از نانوذره اکسید مس و رنگدانه بتانین در فیلم نانوکامپوزیت منجربه تولید فیلمی مناسب برای بسته بندی مواد غذایی با خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی مطلوب می­باشد.
متن کامل [PDF 1442 kb]   (1152 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1400/8/24 | پذیرش: 1400/10/8 | انتشار: 1401/1/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.