shirani bidabadi K, safaeian S, mousavi nadushan R, rahimifard N. Evaluation of different extraction methods (maceration and ultrasound) on antioxidant, anti-Alzheimer's and antimicrobial properties of Padina distromatic extract. FSCT 2022; 19 (122) :199-209
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56772-fa.html
شیرانی بیدآبادی خدیجه، صفائیان شیلا، موسوی ندوشن رضوان، رحیمی فرد ناهید. بررسی روشهای ماسیراسیون و اولتراسوند بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی، آنتیآلزایمری و ضدمیکروبی عصاره جلبک پادینا (Padina distromatic). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :199-209
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56772-fa.html
1- دانشجوی دکترای تخصصی، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، safaeian.shilla1400@gmail.com
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
4- استاد تمام گروه میکروبیولوژی-اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران ایران
چکیده: (1686 مشاهده)
متابولیتهای ثانویه جلبکهای قهوهای به دلیل فعالیتهای بیولوژیکی مختلف از اهمیت ویژهای برخوردارند. در این پژوهش هدف بررسی دو روش استخراج ماسیراسیون و اولتراسوند جهت تهیه عصاره از جلبک پادینا و ارزیابی عملکرد و کارایی روشهای استخراج بر خواص آنتیاکسیدانی، فعالیت آنزیمی و ضدمیکروبی عصارههای تولیدی بود. عصاره جلبک پادینای تهیه شده با روش اولتراسوند از محتوای فنول (45/43 میلیگرم گالیک اسید در گرم) و فلاونوئید کل (59/24 میلیگرم کوئستین در هر گرم) بیشتری برخوردار بود. این در حالی است که حداکثر مهار رادیکالهای آزاد در عصاره جلبک تهیه شده با روش ماسیراسیون مشاهده شد. عصاره جلبک پادینای تهیه شده با روش اولتراسوند بالاترین فعالیت بازدارندگی استیل کولین استراز را داشت و قویترین مهار تولید اکسید نیتریک در این عصاره مشاهده شد. باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا اینوکوا ز بقیه میکروارگانیسمها در برابر عصاره جلبک پادینا مقاومتر بودند و نتایج آزمون میکروبی نشان داد عصاره جلبک پادینای تهیه شده به روش اولتراسوند در مقایسه با روش ماسیراسیون خاصیت ضدمیکروبی بیشتری داشت. در مجموع، نتایج بهدستآمده شواهد ارزشمندی برای فعالیت آنتیاکسیدانی، آنتیآلزایمری و ضدمیکروبی ناشی از جلبک پادینا ارائه میدهد که میتواند رویکرد احتمالی آن را در استفاده درمانی برجسته کند.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی دریافت: 1400/8/8 | پذیرش: 1400/9/15 | انتشار: 1401/1/16