torabi L, Roufegarinejad L, Hanifian S, Soofi M. Effect of incorporating orange fiber and mango juice on survival of Lactobacillus Casei, physicochemical and sensory properties of synbiotic apple juice. FSCT 2022; 19 (122) :23-33
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56606-fa.html
ترابی لاله، روفه گری نژاد لیلا، حنیفیان شهرام، صوفی میترا. اثر افزودن فیبر پرتقال و آب انبه بر زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی آب سیب سین بیوتیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :23-33
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-56606-fa.html
1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، l.roufegari@iaut.ac.ir
3- دانشیار گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
4- دانشآموختهی دکتری مهندسی علوم و صنایعغذایی، واحد تحقیق و توسعه، شرکت آسیاشور، تبریز، ایران
چکیده: (2009 مشاهده)
در سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در خصوص تهیهی غذاهای عملگرا بر پایهی پروبیوتیک با توجه به اثرات سلامتی بخش آنها صورت گرفته است. در این پژوهش امکان سنجی تولید آب سیب سین بیوتیک با استفاده از گونهی لاکتوباسیلوس کازئی مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد بررسی با ترکیب آب سیب با آب انبه (0 و 10 درصد حجمی-حجمی) و فیبر پرتقال (0 و 0/5 درصد وزنی-حجمی) تولید و میزان زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی، pH، اسیدیته، مواد جامد محلول، ویسکوزیته و ویژگی های حسی نمونه ها در طی 45 روز نگهداری در دمای یخچالی مورد ارزیابی قرار گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، افزودن فیبر پرتقال و آب انبه به عنوان ترکیبات پریبیوتیک منجر به بهبود زنده مانی لاکتوباسیلوس کازئی و حفظ جمعیت آن به تعداد حداقل 7 واحد لگاریتمی در هر میلیلیتر در طی مدت زمان نگهداری گردید. همچنین افزودن فیبر پرتقال و آب انبه تاثیر معنی داری (0/05p<) در افزایش اسیدیته، مواد جامد محلول و ویسکوزیته و کاهش مقادیر pH نمونههای آب سیب سین بیوتیک در طی مدت زمان نگهداری داشت. طبق نتایج ارزیابی حسی اگرچه میزان پذیرش کلی نمونه شاهد و نمونه های تیمارشده با گذشت زمان از روند نزولی برخوردار بود؛ با این حال افزودن آب انبه و فیبر پرتقال منجر به بهبود پذیرش حسی نمونهها در مقایسه با نمونه شاهد گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که آب سیب سینبیوتیک حاوی فیبر پرتقال و آب انبه به صورت ترکیبی تیمار مناسبی هم از نظر تکنولوژیکی و هم از نظر پذیرش مصرف کنندگان بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
غذاهای فراسودمند(پروبیوتیک،پریبیوتیک و...) دریافت: 1400/8/1 | پذیرش: 1400/9/21 | انتشار: 1401/1/16