Survey the presence of coagulase positive staphylococcus aureus in cottage cheeses produced from sheep milk and sold in Marand county
Eslami, M. 1, Koohi, M. K. 2, Zadehashem, E. 3, Khadiri, B. 4 , Keshavarz, H.5. FSCT 2015; 12 (46) :211-218
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5659-fa.html
بررسی حضور استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت در پنیرهای سنتی گوسفند عرضه شده در شهرستان مرند محسن اسلامی1، محمد کاظم کوهی 2، الهام زاده هاشم3 ، بابک خدیری4 ، حسین کشاورز5. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (46) :211-218
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5659-fa.html
چکیده: (4579 مشاهده)
چکیده
استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های ایجاد کننده ی مسمومیت غذایی در انسان می باشد. با توجه به روش های تهیه ی پنیرهای سنتی از شیر خام و راه های مختلف ورود استافیلوکوکوس اورئوس به شیر، بررسی و آگاهی از وجود آلودگی پنیر به این باکتری، می تواند به کاهش مسمومیت غذایی ناشی از این میکروارگانیسم کمک می نماید. در این مطالعه 80 نمونه از پنیرهای گوسفندی سنتی عرضه شده در بازارهای شهرستان مرند بصورت تصادفی و از هر کدام 200 گرم انتخاب شده و روند جستجوی میکروارگانیسم و شمارش آن به طور جداگانه انجام گرفت. ابتدا نمونه های رقیق شده به داخل محیط کشت آبگوشت پخته انتقال داده شد و سپس پرگنه ها بر اساس شکل ظاهری به 4 دسته تقسیم گردیده و بر روی تعدادی از هر دسته از پرگنه ها تست کاتالاز بعمل آمده و کلونی های مثبت در محیط نوترینت آگار کشت داده شده و در نهایت با انجام تست های گلوکز، مانیتول و کوآگولاز روند جستجو تکمیل شده و روند شمارش هم با شمارش پرگنه های سیاه، براق و محدب تشکیل شده در محیط بردپارکر آگار انجام شده است. 100 % نمونه های ارسالی به آزمایشگاه آلوده به این میکروارگانیسم تشخیص داده شده، بطوریکه 25/6% نمونه ها حاوی بیش از 105 باکتری در هر گرم و 25/16% هم دارای تعداد باکتری بین 104 تا 105 باکتری در هر گرم پنیر بودند. با توجه به این مطالعه بهتر است که، نظارت بهداشتی بیشتر بر واحد های سنتی تولیدی و تبدیلی محصولات لبنی انجام شود و تا حد امکان از مصرف پنیرهای غیرپاستوریزه و غیر بهداشتی خودداری نمود.
دریافت: 1391/2/7 | پذیرش: 1391/10/7 | انتشار: 1393/3/11