دوره 14، شماره 63 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 63 صفحات 186-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azade del S, Hanachi P, Saboora O. Investigation of soluble and insoluble tannins and anthocyanins assay in two Cultivar pistachio (Pistacia vera L). FSCT 2016; 14 (63) :179-186
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5631-fa.html
آزاده دل شیما، حناچی پریچهر، صبورا عذرا. بررسی میزان آنتوسیانین و تانن های محلول و نامحلول در دو رقم پسته Pistacia vera L)). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (63) :179-186

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5631-fa.html


1- دانشجوی ارشد بیوشیمی، گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده ی علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
2- دانشیار گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده ی علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
3- دانشیار گروه فیزیولوژی، بخش علوم گیاهی، دانشکده ی علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
چکیده:   (5253 مشاهده)
چکیده تانن های گیاهی فرآورده های طبیعی با وزن مولکولی زیاد هستند و قادرند با کربوهیدرات ها و پروتئین ها کمپلکس هایی را تشکیل دهند. این ماده مهم گیاهی دارای خواصی مانند ضد میکروبی و رسوب دادن پروتئین ها است. هدف از انجام آزمایش این است که  با توجه به تولید انبوه پوست پسته، امکان تولید صنعتی ترکیبات تانن از آن بررسی گردد. در این مطالعه استخراج تانن  با دو روش خیساندن و استفاده از امواج فراصوت و چهار حلال (استون 70درصد، اتانول 50 درصد، متانول 50درصد و آب) در دو رقم پسته، کله قوچی (P. vera cv. Kallehghuchi) و اوحدی (P.vera cv. Ohadi) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین و کمترین میزان تانن نامحلول mg/ gDW 18/13و 99/11 به ترتیب مربوط به روش خیساندن در رقم کله قوچی در حلال های استون و متانول اندازه گیری شد. اما بیشترین و کمترین میزان تانن محلولmg/g DW 32/55 و 46/34 به ترتیب مربوط به روش خیساندن در رقم اوحدی در حلال اتانول و رقم کله قوچی در حلال آب بدست آمد. میزان آنتوسیانین در پوست پسته کله قوچی و اوحدی μmol/g DW 09/9 و 71/10 و در مغز پسته کله قوچی و اوحدی به ترتیب μmol/g DW 12/4 و 19/4 بدست آمد. این نتایج نشان داد که پوست پسته می تواند به عنوان یک منبع ارزان و قابل دسترس ترکیبات فعال زیستی در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: پوست پسته، تانن، آنتوسیانین
متن کامل [PDF 310 kb]   (13419 دریافت)    

دریافت: 1395/3/31 | پذیرش: 1395/9/1 | انتشار: 1396/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.