DEHGHAN B, Esmaeilzadeh kenari R, Raftani Amiri Z. Evaluation of the effect of green tea extract on probiotic survival in Pinacolada drink based on whey under simulated gastric and intestinal conditions. FSCT 2022; 19 (122) :115-127
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55860-fa.html
دهقان بهاره، اسماعیل زاده کناری رضا، رفتنی امیری زینب. بررسی اثر عصاره چای سبز بر زندهمانی پروبیوتیک در نوشیدنی پیناکولادا بر پایه آب پنیر تحت شرایط شبیهسازی شده معده و روده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (122) :115-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-55860-fa.html
1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (2028 مشاهده)
در این پژوهش اثر افزودن عصاره چای سبز (به مقدار 10%) بر روی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، حسی، میکروبی و زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک در نوشیدنی پیناکولادا بر پایه آبپنیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در نتیجه افزودن عصاره چای سبز، خواص فیزیکوشیمیایی از جمله pH، بریکس، ماده خشک و مقدار پروتئین نوشیدنی تغییر معنیداری نداشت ولی میزان کدورت نوشیدنی در مقایسه با نمونه کنترل (بدون چای سبز) افزایش یافت. نتایج ارزیابی میکروبی نشان داد که نمونه حاوی عصاره چای سبز نسبت به نمونه کنترل، فاقد آلودگی میکروبی بود که نشان از خاصیت ضد میکروبی عصاره چای سبز میباشد. اگرچه CFU/ml 2 کپک در نمونه کنترل مشاهده گردید ولی این مقدار کمتر از حد استاندارد بوده و قابلیت مصرف دارد. باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس برخلاف بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در نوشیدنی رشد نکرد. همچنین زندهمانی باکتری بیفیدوباکتریوم در طی نگهداری 28 روزه در یخچال و طی عبور از شرایط معده و روده روند کاهشی داشت که این کاهش در نوشیدنی حاوی عصاره چای سبز بیشتر از نمونه کنترل بود. با این حال تا روز 21 ام قابلیت زندهمانی میکروارگانیسمها در نوشیدنی حاوی عصاره چای سبز در حد توصیه شده مطابق استاندارد ملی ایران (CFU/ml 106) حفظ شده بود. میتوان از غلظت مناسبی از عصاره چای سبز در تولید نوشیدنی پروبیوتیک پیناکولادا برپایه آبپنیر به عنوان یک نوشیدنی فراسودمند جدید استفاده کرد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/7/1 | پذیرش: 1400/9/21 | انتشار: 1401/1/16