1- دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، m-honarvar@hotmail.com
3- استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین– پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده: (1981 مشاهده)
تعیین خواص مکانیکی انواع محصولات کشاورزی به منظور تحلیل رفتار آنها به هنگام انتقال، فرآوری و طراحی دقیق ماشینها جهت به حداقل رساندن ضایعات، ضروری است. لذا در این پژوهش تاثیر جرم در سطوح 500 m> و 500 m≤ گرم همچنین سرعت بارگذاری در سطوح 5.4، 7.5 و 10.5 میلیمتر بر دقیقه بر بعضی از ویژگیهای مکانیکی غدههای چغندرقند نظیر نیروی شکست، تغییر شکل در نقطه شکست و انرژی شکست مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگینها توسط آزمون چند دامنهای دانکن سطح احتمال یک درصد انجام پذیرفت. طبق نتایج، تاثیر سرعت بارگذاری بر تمام ویژگیهای مکانیکی معنیدار بود اما غیر از نیروی شکست، سطوح مختلف جرم از تاثیری معنی دار بر انرژی شکست و تغییر شکل در نقطه شکست برخوردار نبودند. در همین راستا بیشترین مقدار نیروی شکست (N72.3) در نمونههای با جرم g500 m> و در سرعت بارگذاری mm/min 4.5 اما کمترین مقدار آن (N42.4) در نمونههای با جرم g500 m≤ و در سرعت بارگذاری mm/min10.5 اندازهگیری شد. در همین راستا بیشترین مقدار تغییر شکل در نقطه شکست (mm25.28) در نمونههای با جرم g500 m> و در سرعت بارگذاری mm/min4.5 و کمترین مقدار آن (mm16.4) در نمونههای با جرم g500 m≤ و در سرعت بارگذاری mm/min 10.5 به دست آمد. همچنین بیشترین (mJ82.1) و کمترین (mJ26.48) مقدار انرژی شکست در نمونههای با جرم g500 m> و به ترتیب در سرعتهای بارگذاریmm/min 4.5 و 10.5 تعیین گردید.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تکنولوژی قند و فرآورده ها دریافت: 1400/5/27 | پذیرش: 1400/7/25 | انتشار: 1400/9/10