Yousefi Hezari S, Mohammadzadeh Milani J, Motamedzadegan A, sahraee S. Preparation of Gelatin Emulsion Films by Emulsion Pickering Method Containing Chitin Nanoparticles. FSCT 2021; 18 (120) :305-316
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54220-fa.html
یوسفی هزاری سحر، محمدزاده میلانی جعفر، معتمدزادگان علی، صحرایی ثمر. تهیه فیلمهای امولسیونی ژلاتین به روش پیکرینگ امولسیون حاوی نانوذرات کیتین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (120) :305-316
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-54220-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، jmilany@yahoo.com
3- استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشجوی پسادکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز
چکیده: (2024 مشاهده)
هدف از این تحقیق تولید و بررسی فیلم امولسیونی از ژلاتین به روش پیکرینگ امولسیون حاوی نانوذرات کیتین میباشد. غلظتهای مختلف نانوکیتین (2/0، 5/0، 1و 2 گرم در گرم ژلاتین خشک) و دو غلظت متفاوت روغن ذرت (20% و 30% بر پایه وزن ماده خشک) برای تهیه فیلم امولسیونی ژلاتینی به روش پیکرینگ امولسیون استفاده شد. سپس خصوصیات فیلمها با بررسی پتانسیل زتا، ضخامت، میزان رطوبت و حلالیت، نفوذپذیری به بخار آب، آبگریزی سطحی، خصوصیات مکانیکی و حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که امولسیون ژلاتین حاوی 5/0 گرمدرگرم نانوذرات کیتین پایداری بیشتری نسبت به سایر نمونهها داشت. فیلمهای امولسیونی پایدارشده با نانوکیتین میزان رطوبت، حلالیت و نفوذپذیری به بخارآب را نسبتبه فیلمهای کنترل و فیلمهای حاوی تویین کاهش داد و فیلمهای حاوی نانوکیتین خصوصیات مکانیکی را بهبود بخشیدند. علاوه بر این افزودن نانوکیتین تا 5/0 گرم در گرم به فیلم امولسیونی ژلاتین خصوصیات حرارتی را بهبود بخشید زیرا منجر به افزایش دمای ذوب و آنتالپی شد
. همچنین افزودن نانوکیتین خواص آبگریزی فیلم را افزایش داد. غلظت 30% روغن بر روی خواص فیلم اثر بهتری نسبت به 20% روغن داشت. بنابراین استفاده از نانوکیتین به عنوان تثبیتکننده امولسیون پیکرینگ در فیلمهای ژلاتین با غلظت 30% روغن ذرت میتواند منجر به ایجاد پلیمرهای زیست تخریبپذیر با خصوصیات قابل قبولی برای بستهبندی مواد غذایی شود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
هیدروکلوئیدها،امولسیون دریافت: 1400/4/29 | پذیرش: 1400/8/3 | انتشار: 1400/9/10