دوره 8، شماره 29 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 81-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of operational variables on aqueous enzymatic oil extraction from soybean. FSCT 2011; 8 (29) :73-81
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5416-fa.html
استخراج آبی آنزیمی روغن از دانه روغنی سویا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (29) :73-81

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5416-fa.html


چکیده:   (5026 مشاهده)
چکیده در مقایسه با روش های سنتی استخراج روغن، روش استخراج آبی، آنزیمی بر پایه استفاده از آب به عنوان حلاّل و آنزیم­های تخریب کننده دیواره سلولی برای تسهیل جداسازی همزمان و آسان روغن، پروتئین و فیبر است. از نظر محیط زیستی فرآیند استخراج آبی _ آنزیمی در مقایسه با روش فعلی بسیار پاکیزه­تر است. این مقاله گزارش پروژه ای است که در مقیاس آزمایشگاهی به مطالعه روش استخراج آبی – آنزیمی از دانه سویا می پردازد. در این پروژه اثر متغیرهای عملیاتی نظیر غلظت آنزیم، زمان استخراج، نسبت رقت، سایز ذره و سه اثر تداخلی در بازده نهایی ارزیابی شده و پارامترهای عملیاتی با استفاده از روش تاگوچی بهینه سازی می شوند. مطالعات آماری داده­ها حاکی از این است که بعد از اثر تداخلی بین 2 عامل نسبت رقّت و دور همزدن، سایز ذرّه مؤثرترین فاکتور در میزان بازده است. در نهایت آزمایش تأیید در شرایط بهینه پیش­بینی شده توسط نرم­ افزار انجام شد و در این شرایط بیشترین میزان بازده استخراج برابر با 61.42% اندازه­گیری شد.
متن کامل [PDF 136 kb]   (6723 دریافت)    

دریافت: 1389/4/10 | پذیرش: 1389/10/10 | انتشار: 1390/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.