دوره 9، شماره 34 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 34 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study on antioxidant activities of methanolic extracts from fruit of two variety of acorn Q.castaneifolia var castaneifolia and Q.branti var persica in sunflower oil. FSCT 2012; 9 (34) :117-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5275-fa.html
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی دو واریته ی بلوط Q.branti var persica و Q.castaneifolia var castaneifolia در روغن آفتاب گردان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (34) :117-127

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5275-fa.html


چکیده:   (4903 مشاهده)
  چکیده فعالیت آنتی اکسیدانی بسیاری از عصاره های گیاهی با میزان ترکیبات فنولی آن­ها مرتبط است. در این تحقیق ترکیبات فنولی میوه دو واریته­ی بلوط Q.branti var persica (Q.b) و Q.castaneifolia var castaneifolia (Q.c) با متانول (80%) استخراج گردید. پس از تغلیظ با تبخیر کننده­ی چرخان، عصاره­ها توسط خشک کن انجمادی به پودر خشک تبدیل شدند. مقدار ترکیبات فنولی پودر حاصله با روش فولین سیو کالتو اندازه­گیری و بر حسب میلی گرم اسید تانیک در گرم عصاره بیان گردید. واریته­ی کاستانیفولیا حاوی مقادیر بیشتری از ترکیبات فنولی بود (65/217 میلی­گرم در هر گرم عصاره­ی پودر شده). فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره­ها در پایداری روغن آفتاب گردان با اندازه­گیری اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تحت شرایط تسریع شده مورد ارزیابی قرار گرفت و با آنتی اکسیدان­های سنتزی مقایسه شد. برای این منظور عصاره­ها در سه سطح غلظت (250، 500 و 1000 پی­پی­ام) و آنتی اکسیدان­های سنتزی در دو سطح غلظت (100 و 200 پی­پی­ام) به روغن افزوده شدند. هر دو عصاره توانستند اکسیداسیون روغن را در دمای c°70 به تاخیر بیاندازند. مقدار اعداد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نمونه­ی شاهد در روز دوازدهم به ترتیب به 88/328 میلی اکی والان پراکسید و 58/0 میلی گرم مالون آلدهید در هر کیلو گرم روغن رسید در حالیکه این مقادیر برای نمونه های روغن حاوی  1000 پی­پی­ام عصاره­ی متانولی Q.c، 36/176 و 332/0 و برای Q.b، 2/183 و 374/0 بود.
متن کامل [PDF 513 kb]   (3274 دریافت)    

دریافت: 1391/4/11 | پذیرش: 1391/4/11 | انتشار: 1391/4/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.