aladi M, Mehrnia M A, Barzegar H, Alizadeh behbahani B. Investigation of functional groups, phenolic and flavonoid compounds, antioxidant and antimicrobial activity of Lavandula stricta essential oil: An “in vitro” study. FSCT 2021; 18 (119) :61-76
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52383-fa.html
علادی مینا، مهرنیا محمدامین، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی گروههای عاملی، ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس اسطوخودوس لارستانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :61-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52383-fa.html
1- علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
3- علوم کشاورزی و منایع طبیعی خوزستان
چکیده: (1912 مشاهده)
هدف از این پژوهش تعیین گروههای عاملی و شناسایی کیفی، میزان ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی، فعالیت آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس اسطوخودوس لارستانی بود. گروههای عاملی اسانس به وسیله طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) در محدوده طول موج cm-1 4000–500 تعیین گردید. میزان فنول و فلاوونوئید کل به ترتیب به روشهای فولین سیوکالچو و رنگ سنجی آلومینیوم تری کلراید اندازه گیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی نیز به روشهای مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS تعیین گردید. پیکهای مشاهده شده در اسانس اسطوخودوس لارستانی مؤید حضور گروههای عاملیO-H ،C-H ،C=O ،C=C ،C-C و C-O ترکیبات زیست فعال بود. مقدار فنول و فلاوونوئید کل اسانس به ترتیب برابر باmg GAE/g 68/0±60/68 و mg QE/g 52/0±10/19 تعیین شد. فعالیت آنتیاکسیدانی نیز بر اساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 63/0±50/59 و 53/0±68/67 به دست آمد. فعالیت ضدمیکروبی اسانس نیز به چهار روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از ازریابی فعالیت ضدمیکروبی به دو روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار نشان داد که باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس حساسترین سویه به اسانس اسطوخودوس لارستانی بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس برای باکتریهای سالمونلا تیفی، سودوموناس آئروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی برابر با mg/ml 125/3 و برای باسیلوس سرئوس برابر باmg/ml 25/6 بود. حداقل غلظت کشندگی برای باکتریهای لیستریا اینوکوا، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی به ترتیب برابر با mg/ml 100، 200 و 400 و برای سایر باکتریها (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و اشرشیاکلی) بیشتر از mg/ml400 بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/4/26 | انتشار: 1400/10/19