دوره 18، شماره 119 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 119 صفحات 76-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

aladi M, Mehrnia M A, Barzegar H, Alizadeh behbahani B. Investigation of functional groups, phenolic and flavonoid compounds, antioxidant and antimicrobial activity of Lavandula stricta essential oil: An “in vitro” study. FSCT 2021; 18 (119) :61-76
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52383-fa.html
علادی مینا، مهرنیا محمدامین، برزگر حسن، علیزاده بهبهانی بهروز. بررسی گروه‌های عاملی، ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضد‌میکروبی اسانس اسطوخودوس لارستانی: یک مطالعه آزمایشگاهی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (119) :61-76

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-52383-fa.html


1- علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
3- علوم کشاورزی و منایع طبیعی خوزستان
چکیده:   (1912 مشاهده)
هدف از این پژوهش تعیین گروه­های عاملی و شناسایی کیفی، میزان ترکیبات فنولی و فلاوونوئیدی، فعالیت آنتی­اکسیدانی و ضد­میکروبی اسانس اسطوخودوس لارستانی بود. گروه­های عاملی اسانس به وسیله طیف‌ سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) در محدوده طول موج cm-1 4000–500 تعیین گردید. میزان فنول و فلاوونوئید کل به ترتیب به روش­های فولین سیوکالچو و رنگ سنجی آلومینیوم تری کلراید اندازه گیری شد. فعالیت آنتی­اکسیدانی نیز به روش­های مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS تعیین گردید. پیک­های مشاهده شده در اسانس اسطوخودوس لارستانی مؤید حضور گروه­های عاملیO-H ،C-H ،C=O ،C=C ،C-C  و C-O ترکیبات زیست فعال بود. مقدار فنول و فلاوونوئید کل اسانس به ترتیب برابر باmg GAE/g  68/0±60/68 و mg QE/g 52/0±10/19 تعیین شد. فعالیت آنتی­اکسیدانی نیز بر اساس درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب برابر با 63/0±50/59 و 53/0±68/67 به دست آمد. فعالیت ضد­میکروبی اسانس نیز به چهار روش دیسک دیفیوژن، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از ازریابی فعالیت ضد­میکروبی  به دو روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار نشان داد که باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس حساس­ترین سویه به اسانس اسطوخودوس لارستانی بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس برای باکتری­های سالمونلا تیفی، سودوموناس آئروژینوزا، لیستریا اینوکوآ، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی برابر با mg/ml 125/3 و برای باسیلوس سرئوس برابر باmg/ml  25/6 بود. حداقل غلظت کشندگی برای باکتری­های لیستریا اینوکوا، سودوموناس آئروژینوزا و سالمونلا تیفی به ترتیب برابر با mg/ml 100، 200 و 400 و برای سایر باکتری­ها (استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و اشرشیاکلی) بیشتر از mg/ml400 بود.
متن کامل [PDF 808 kb]   (1369 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/2/19 | پذیرش: 1400/4/26 | انتشار: 1400/10/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.