دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 264-249 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimian M, Mohsenzadeh M. Antimicrobial and antioxidant effects of chitosan film containing nanoemulsion of Melissa officinalis L. extract and Bunium persicum essential oil on Listeria monocytogenes inoculated into camel meat. FSCT 2023; 19 (133) :249-264
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-51885-fa.html
ابراهیمیان مهدی، محسن زاده محمد. بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی و فیلم خوراکی کیتوزان حاوی نانوامولسیون اسانس زیره سیاه(Bunium persicum) و عصاره گیاه ملیس (Melissa officinalis L.) علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت شتر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :249-264

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-51885-fa.html


1- دانشگاه فردوسی مشهد - دانشکده دامپزشکی - گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان
2- دانشگاه فردوسی مشهد - دانشکده دامپزشکی - گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان ، mohsenzadeh@um.ac.ir
چکیده:   (1670 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی فیلم کیتوزان حاوی نانوامولیسیون عصاره گیاه ملیس و اسانس زیره سیاه علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده به گوشت شتر انجام گردید. فیلم­های مورد مطالعه با استفاده از کیتوزان 2% و غلظت های 2/5% و 5% نانوامولسیون اسانس زیره سیاه و4% عصاره ملیس تهیه شدند. اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی قطعات گوشت شتر پوشش داده شده در طول 16 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد با فاصله زمانی 4 روزه (0،4،8،12،16) مورد ارزیابی قرار گرفت. قطعات پوشش داده شده مورد ارزیابی شیمیایی قرار گرفتند. بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده زیره سیاه شامل کومین آلدهید (24/37 %) ، گاما ترپینن (19/99 %) و پارا سایمن(9/719 %) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره ملیس و زیره سیاه علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب 1% و 0/25 % تعیین گردید. نتایج ارزیابی خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم ها به روش DPPH نشان داد که افزودن اسانس و عصاره باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم ها می گردد. در بررسی اثر ضدمیکروبی فیلم ­ها به روش انتشار از دیسک بیشترین قطر هاله عدم رشد (0/16 ± 17/15) مربوط به فیلم کیتوزان حاوی 5% نانوامولسیون اسانس زیره سیاه و 4% عصاره ملیس بود. میانگین شمارش تعداد باکتری در تیمار کنترل در طول دوره 16 روزه از سایر تیمار های مورد مطالعه بالاتر بود. نتایج TBARS بیانگر خواص آنتی اکسیدانی بیشتر در فیلم های حاوی اسانس زیره سیاه و عصاره ملیس نسبت به نمونه کنترل بود. میزان pH در نمونه های پوشش داده شده با فیلم کیتوزان حاوی 5% نانوامولسیون اسانس زیره سیاه و 4% عصاره ملیس نسبت به بقیه نمونه ها پایین تر بود. در مجموع فیلم­های تهیه شده دارای خاصیت ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی خوبی علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز بوده که با افزودن ترکیبات گیاهی افزایش پیدامی کند.
متن کامل [PDF 452 kb]   (1157 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/2/2 | پذیرش: 1400/9/13 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.