دوره 13، شماره 59 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 59 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yosefian H, Razdari A M, Seihoon M, Kiyani H. Determination of optimal conditions using Response Surface method and comparision of Naural Network and Regression method of drying gamma irradiated potato. FSCT 0; 13 (59) :85-96
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4998-fa.html
یوسفیان سیده هدی، رزداری آیت محمد، سیحون مرضیه، کیانی حسن. تعیین شرایط بهینه با روش سطح پاسخ و مقایسه دو روش شبکه عصبی و رگرسیون در خشک کردن سیب‌زمینی پرتودیده با اشعه گاما. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (59) :85-96

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4998-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه بوعلی‌سینا همدان
2- دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد
3- عضو هیأت علمی پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی ایران
4- دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (7476 مشاهده)
چکیده با فرآوری مواد غذایی به روش پرتودهی، کیفیت مواد غذایی حفظ شده و با کنترل میکروارگانیسم­ها عوامل فساد کنترل می­گردد. همزمان روش­های مختلف خشک کردن نیز که به حفظ کیفیت و بافت محصول منجر می­گردد، کاربرد زیادی دارند. در این پژوهش با کمک روش سطح پاسخ، شرایط بهینه خشک کردن سیب­زمینی پرتو دیده با اشعه گاما تعیین شد. برای پرتودهی نمونه­ها از چشمه کبالت 60 (گاماسل 220) استفاده شد. نمونه­ها با دزهای صفر، 2 ،5 و 8 کیلوگری پرتودهی شدند و خشک کردن با استفاده از مایکروویو در سه توان 200، 400 و 600 وات و در سه ضخامت 5، 7 و 9 میلی­متر انجام گرفت. شرایط بهینه مربوط به دز پرتودهی5 کیلوگری، ضخامت نمونه 7 میلی­متر و توان مایکروویو 400 وات و برای L*، a*، b*، تغییرات رنگ، زاویه هیو، کروما و شاخص قهوه­ای شدن به ترتیب، 87/57، 95/0-، 19/42، 73/10، 53/1-، 22/42 و 59/113 پیشنهاد شد. علاوه بر تاثیر متغیرهای دز پرتودهی، ضخامت نمونه و توان خشک­کن مایکروویو بر روی شاخص­های رنگ از جمله *L ،a*،b*، شاخص قهوه­ای شدن، کروما و زاویه هیو نیز بررسی شدند. با افزایش مقدار دز پرتودهی، افزایش ضخامت نمونه و توان مایکروویو، شاخص تغیرات رنگ کاهش، زاویه هیو افزایش و دانسیته رنگ کاهش می­یابد. در نهایت با استفاده از مدل شبکه عصبی، خشک کردن سیب­زمینی پرتودیده مدل­سازی شده و توانایی این مدل در پیش­بینی تغییرات رنگ با مدل رگرسیون و سطح پاسخ مقایسه گردید. در این مقایسه مدل شبکه عصبی داری قابلیت بالاتر در پیش­بینی نسبت به مدل رگرسیون بود (ضریب تعیین 9706/0 ).
متن کامل [PDF 348 kb]   (3129 دریافت)    

دریافت: 1394/2/13 | پذیرش: 1394/7/13 | انتشار: 1395/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.