Rahmati-Joneidabad M, Alizadeh behbahani B, Noshad M. Antifungal effect of Satureja khuzestanica essential oil on Aspergillus niger, Botrytis cinerea, and Rhizopus stolonifer causing strawberry’s rot and mold. FSCT 2021; 18 (115) :171-180
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49354-fa.html
رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. اثر ضدقارچی اسانس مرزه خوزستانی بر آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر عامل پوسیدگی و کپکزدگی میوه توتفرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (115) :171-180
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49354-fa.html
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، mr.joneid@gmail.com
2- استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده: (2295 مشاهده)
در این مطالعه، اسانس گیاه دارویی مرزه خوزستانی توسط روش تقطیر با آب استخراج شد و محتوای فنول و فلاوونوئید کل، ویژگی آنتیاکسیدانی (برپایه روشهای مهار رادیکال DPPH، رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک اسید) و فعالیت ضدقارچی آن در برابر سویههای قارچی مولد فساد و پوسیدگی توتفرنگی (آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر) بررسی گردید. میزان فنول و فلاوونوئید کل اسانس به ترتیب 23/87 میلیگرم گالیک اسید بر گرم و 33/69 میلیگرم کوئرستین بر گرم گزارش شد. فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس مطابق روشهای مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک به ترتیب برابر با 29/63، 30/58 و 19/51 درصد بود. نتایج فعالیت ضدقارچی اسانس (برپایه روشهای دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی) نشان داد که بوتریتیس سینهرا مقاومترین و آسپرژیلوس نایجر حساسترین سویههای قارچی نسبت به اسانس میباشند. نتایج حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 50، 100 و 50 میلیگرم بر میلیلیتر بود. نتایج حداقل غلظت کشندگی اسانس مرزه خوزستانی برای سویههای آسپرژیلوس نایجر، بوتریتیس سینهرا و رایزوپوس استولونیفر به ترتیب 200، 400 و 200 میلیگرم بر میلیلیتر بود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
اسانس ها و عصاره ها دریافت: 1399/11/1 | پذیرش: 1400/1/25 | انتشار: 1400/6/15