hemmati H, Ashrafi Yorghanlu R, piruzifard M. Investigation of some physical properties and antioxidant activity of biodegradable sodium caseinate film containing titanium nanoxide and grape seed essential oil and its effect on the oxidative resistance of virgin olive oil. FSCT 2022; 19 (128) :363-374
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49207-fa.html
همتی هاله، اشرفی یورقانلو رقیه، پیروزی فرد مهلا. بررسی برخی خصوصیات فیزیکی و فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیرکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بکر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (128) :363-374
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49207-fa.html
1- حق التدریس دانشگاه فنی و حرفه ای دخترا ارومیه ، haleyeshab@gmail.com
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فنی و حرفه ای ارومیه
3- حق التدریس دانشگاه فنی دختران ارومیه
چکیده: (1275 مشاهده)
هدف از انجام این پژوهش، بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی فیلم زیست تخریب پذیر تهیه شده ازکازئینات سدیم حاوی نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور و تأثیر آن بر مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون بود. آنتیاکسیدانها با هدف به تاخیر انداختن اکسایش در روغن به آن افزوده میشود. با توجه به مطالعات پیشین سرطانزا بودن آنتیاکسیدانهای سنتیک، منجر به کاهش استفاده از آنها و جایگزینی آنها با آنتی اکسیدانهای طبیعی شده است. به همین منظور فیلمهای بیونانوکامپوزیتی بر پایه کازئینات سدیم در سطوح مختلف نانو اکسید تیتانیوم (صفر، 38/0، 75/0، 3/1 و 5/1% وزنی- وزنی) و اسانس هسته انگور در پنج سطح (صفر، 125، 250، 375 و ppm500) تهیه شدند. نتایج بیان کردند که با افزودن نانواکسید تیتانیوم و اسانس هسته انگور بر میزان ضخامت و کدورت فیلم ها افزوده شد و منجر به کاهش عبور نور از فیلمها و در نتیجه کدورت آنها شد. فیلم حاوی 5/1 درصد نانواکسید تیتانیوم و ppm 500 اسانس بیشترین کدورت و بیشترین ضخامت را بین نمونه های دیگر داشت. با افزایش غلظت اسانس هسته انگور، خاصیت آنتیاکسیدانی فیلمها نیز افزایش پیدا کرد به طوریکه فیلم حاوی ppm 500 اسانس، فعالیت آنتیاکسیدانی به میزان 78% را از خود نشان داد. نتایج آزمون پایداری در برابر اکسایش روغن زیتون بکر بر پایه آزمونهایی چون، عدد اسیدی، عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .نتایج نشان داد تفاوت معنیداری (05/0>P) بین فیلم پروتئینی حاوی اسانس با غلظت ppm 500 با نمونه حاوی آنتی اکسیدان سنتزی(TBHQ) وجود ندارد. فیلم کازئینات سدیم به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی به نسبت مناسب، تأثیر مثبتی بر کاهش روند اکسایش روغن زیتون داشته و میتواند جایگزین مناسبی برای استفاده از آنتیاکسیدان های سنتزی باشد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
ترکیبات زیست فعال دریافت: 1399/10/26 | پذیرش: 1400/2/18 | انتشار: 1401/7/10