دوره 18، شماره 118 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 118 صفحات 189-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sabbaghpour Langaroudi S, Nouri L, Azizi M H. Production of probiotic pineapple juice with encapsulation of Lactobacillus plantarum by chitosan and tragacanth gums. FSCT. 2021; 18 (118) :189-200
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48512-fa.html
صباغ پور لنگرودی صبا، نوری لیلا، عزیزی محمدحسین. تولید آب آناناس پروبیوتیک با ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم توسط صمغ‌های کیتوزان و کتیرا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (118) :189-200

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-48512-fa.html


1- دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
2- استادیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران ، nouri.le.ir@gmail.com
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (247 مشاهده)
ریزپوشانی با پلی‏ساکاریدها یکی از روش‌های جدید جهت افزایش پایداری ترکیبات زیست فعال و همچنین بهبود قابلیت زنده‏مانی پروبیوتیک‏ها در طی فرآوری و نگه‏داری مواد غذایی به شمار می‏رود. از این رو با توجه به مزایای بالای فرآورده‏های پروبیوتیک در سلامت انسان، در این پژوهش اثرات ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم توسط صمغ‏های کیتوزان، کتیرا و ترکیب آن‏ها در غلظت 1 درصد بر ویژگی‏های فیزیکوشیمیایی و پذیرش کلی آب آناناس در طول 30 روز نگه‏داری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از کاهش pH و افزایش اسیدیته در نمونه‏های مورد بررسی بود (05/0P<). علاوه بر این، افزایش قابلیت زنده‏مانی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم در نمونه‏های ریزپوشانی شده توسط ترکیب دو صمغ کیتوزان و کتیرا مشاهده شد به طوری که تعداد سلول زنده باکتری در روز سی‏ام نگه‏داری بالاتر از log cfu/ml 6 گزارش شد. اندیس فرمالین نیز در فاصله زمانی بین روز بیستم الی روز سی‏ام، در همه نمونه‏های مورد بررسی افزایش یافت (05/0P<). همچنین بیشترین پذیرش کلی در بین نمونه‏های مورد بررسی متعلق به نمونه‏های حاوی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم ریزپوشانی شده با کیتوزان بود (05/0P<). نتایج نشان داد آب آناناس، بستر مناسبی برای رشد باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بوده و می‏تواند به عنوان یک حامل برای انتقال سویه‏های پروبیوتیک به بدن انسان در نظر گرفته شود. علاوه بر این، افراد با نیازمندی‏های غذایی خاص می‏توانند از مزایای آب آناناس پروبیوتیک از جمله فقدان لاکتوز، کلسترول و غنی بودن از مواد معدنی بهره‏مند شوند.
متن کامل [PDF 781 kb]   (39 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي اصيل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1399/9/30 | پذیرش: 1400/5/16 | انتشار: 1400/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول